30-08-08

25km duurloop met een memory aan de"1e wereld oorlog"

luchtTyneCot2_gr
Vandaag zoals beloofd onze duurloop terug samen met de Flacskes

Om 7u40 stond mijn buurman van 10 huizen verder (ook een Flacske , sportieve straat hoor !!!)al aan mijn deur om 2km verder aan te sluiten bij de rest van de "bende" deze keer hadden we een "historische rit" nl naar Tyne Cot Cemetery , doorheen mooie "welriekende" landelijke  meer stijgende dan dalende dreefjes , (dacht ik ) :-) richting Passendale ,waar de grootste Britse begraafplaats ligt van het Europese vaste land ...Deze grond werd voor eeuwig door de Belgische bevolking geschonken aan de geallieerde troepen ,uit dankbaarheid voor hun inzet ...doet wel iets als je daar op km 10  passeert ...eens iets anders dan een duurloop rondjes draven of door het bos

resultaat van de rit : de laatste 2 kmters naar huis toe heb ik afgzien daar het een vetloop was al die boven de 2 uur is van zo'n training zonder vooraf eten is voor mij dan wel een beetje afzien maar we gaan niet klagen ...we gaan dat voor de volgende reeks trainingen houden want onze coach heeft er weer een "atleten schema" van gemaakt ,de lieverd !! :-)))

 

13:53 Gepost door Katrien in Algemeen | Permalink | Commentaren (23) |  Facebook |

28-08-08

Na wat aarzelen toch een wisselloop

CA1_3750

Na onze go cars escapades en mijn 16km duurloop van gisteren ,had ik deze morgen nogal stijve spieren op plaatsjes waar ik dacht dat er enkel vetkussentjes zaten, had ik mij voorgenomen deze avond niet te lopen en een extra rustdag te nemen ...maar tegen de late middag begon het toch te kriebbelen om mijn training te lopen , ik dacht als ik nu begin trainingen over te slaan gaat dit niet goed aflopen tussen mijn oren (zelfkennis ;-) )

Nog geprobeerd Flac lady Rita mee te lokken ,maar ze moest passen en in feite heel slim van haar want ze is nog maar pas "uit garantie" ;-) na haar blessureleed

Dus dan maar alleen de boel klaren :-( een wisselloopje van 15km afwisselend 500m aan 6min/km en 1km aan 5min/km

ik dacht dit lukt vandaag niet met mijn stijve botten maar heb een km extra losgelopen(was echt nodig) en dan lukte het bijna vanzelf ,de laatste km naar huis toe heb ik wel eens mijn pootjes gestrekt aan 4.30min/km (om af te leren) :-)

Morgen rust en in het weekend Lange (straffe) versnellingen en een 25km vetloop met het "Flac circus" spijtig kan onze "grootste" artiest , voorzitter Dirk B niet mee, hij ligt in de Lappenmand! met deze  VEEL BETERSCHAP !

Als ik alles kan afwerken kom ik aan een weektotaal van 80km

22:08 Gepost door Katrien in Algemeen | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

27-08-08

PIJNELIJKE POEPJES NA EEN DAGJE DE HAAN

0001-0264-4~Tail-End-Posters

VANDAAG WAS HET "G C" DAY !! De afgelaste duurloop van 30km die Edith, Tinneke en ik normaal in Maart gingen lopen in De Haan als training voor de Marathon vn Antwerpen (maar die is uitgestelt tot Tinneke terug helemaal top is) hebben we vandaag vervangen door een ferme "Go car" tocht , samen met Edith, Petra, Ilse, Veerle,en Tinneke die met haar fiets helemaal uit Hoogstraten(200km) naar De Haan was gekomen !!!

Het verslag laat ik over aan Tinneke en de fotos aan Edith(die gaan morgen op hun blog staan) maar ik kan je verzekeren het was een super dag ,we hebben gegilt van het lachen , niet normaal met die "bende Kempenaars" op pad te gaan ! gelukkig had ik versterking met nog een West vloamse !

We hebben een ritje van 23km ,resultaat pijne poepjes , billen en lachspieren om af te sluiten nog een lekkere pasta gaan eten en dan terug naar huis ...

Waar ik nog een duurloop van 16km heb moeten afwerken ,gelukkig kwam ik loopmaatje Diana tegen om de pijn wat te verzachten ...denk dat ik heeeeeeeeel goe ga slapen :-)

Bedankt Go Cars Lady's voor de heel aangename dag en @ Tinneke jij gaat een super Triatlete worden als jij zo door fiets (400km in 2 dagen is niet meer normaal)

21:24 Gepost door Katrien in Algemeen | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

25-08-08

15km lang op mijn tanden gebeten bij mijn lange versnellingen

Our-happy-horsesEen zware training vandaag (toch voor mij) maar heb ze doorbeten ,dat had je niet gedacht hé Coachy ??

Deze middag had ik een half dagje verlof ,dus mooi de tijd om een versnellings training aftewerken

2km in & uit 3x 500-1000-2000m aan 4.30min/km of 13.5km/u rust 2min max

Ik zag het wel niet meteen zitten ,maar eens de eerste reeks voorbij was begon ik er de smaak in te krijgen :-) niet voor lang ... de laatste heb ik echt mezelf moeten aanmoedigen met de zweep ! maar toch is het ritje afgewerkt ,niet met zo'n knappe hartslag max 175 op de laatste 2km ,de eerste reeksen gem 160-165 en rust 105 daar valt nog wat aan te sleutelen :-)

Morgen 15km extensief en Woendag "Go cars" race in De Haan met een groepje "prettig gestoorde" vriendinnen Edith,Veerle(joggingirl)Ilse, Petra en !! Tinneke ...Lady's Day !!!

17:13 Gepost door Katrien in Algemeen | Permalink | Commentaren (27) |  Facebook |

23-08-08

20KM PLEZIER EN LEUTE MET DE KUDDEDIEREN VAN FLAC

CA1_2763

ER WORDT HIER ALTIJD VERGELEKEN MET PAARDEN OF EZELS !! Maar als je toegeeft zit er toch heel veel gelijkenis bij de lopers en deze viervoeters

Vandaag bv hadden we een duurloop op de menu van 20km , dus waarom zouden we dit niet allen samen te trotseren ?

Ik moest een vetloop vn 20km, gisteren had ik mijn Fartlec training goed afgewerkt en goed verteerd , mijn hoeven jeuken echt om te trainen !!

Om 8 u stonden we al in het "zand te bijten" om er aan te beginnen , we hadden het "HEIHOEKPAD" gekozen omdat dit rondjes zijn van 5km , en dan kan iedereen volgens zijn eigen schema lopen , maar (buiten diegene die niet trainen voor de marathon) volgt  bijna iedereen "ons Mario schema":-) we waren deze morgen welgeteld met 13 waarvan er 8 de marathon van Eindhoven of Duinkerke gaan meedoen ...Die 20km is dus (wat had je anders verwacht) al kwebbelen, met grappen zonder af te zien volbracht hrtslag weeral heel mooi laag gebleven rond de 135 (en in de heuveltjes 142)

We hebben besloten onze resterende duurlopen van 25-30-32-35km allemaal samen te lopen

Bedankt voor het leuke gezelschap en aan de Duinkerke marathonnerkes : Denk maar eens goed na om toch niet mee te komen naar Eindhoven :-))))) 

Morgen herstelloopje en maandag lange hevige versnellingen !Jihaaaaaaaaaaaaaaa!!

ps @maatje Anita Delvael , je oortjes NIET laten hangen zenne!!! verzorg je pootje en het zal rap weer in in orde zijn , veel beterschap !! Bartje zorg voor je schat hé !!!

ZONDER WOORDEN !!medailles3

165655471

11:22 Gepost door Katrien in Algemeen | Permalink | Commentaren (18) |  Facebook |

21-08-08

DE MARATHON "CALVARIETOCHT" IS BEGONNEN

a_ezelGisteren 15km duurloop met een deel Flactetteraars Diana,Rita,Eric en Freddy ...de 15km (aan 10km/u)vlogen voorbij, een toffe rit , hartslag niet hoger dan 128 (toch in mijn zwijgmomenten) :-)135-138 max bij het "gezwans" :-)

Vandaag terug 15km maar een wisselloop 500m loslopen (10km/u) en 1km aan (11.5-12km/u) en het ging vlot geen pijntjes normale hartslag aan de versnellingen 150-155 max een heel goed gevoel

Morgen zal het  lange versnellingen zijn (zo'n 15km lang) ofwel een heuveltraining met achteraf versnellingen (maar dat hangt af van de orders van Coachy)

Zaterdag een 20km vetloop met de Flacmeute ...kijk er al naar uit :-)))))))))

20:45 Gepost door Katrien in Algemeen | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

19-08-08

CIJFEREN EN REKENEN MET TIJDEN ,KMTERS EN HARTSLAG

compliment-ezelDAT ONZE COACH MARIO GEEN GEWONE IS , DAT WETEN WE AL EEN TIJDJE :-)

Gisteren kreeg ik een mailtje ,"Wil je eens iets testen ivm de marathon Eindhoven?"

TUURLIJK !! dus vandaag moest ik een speciale training aanvangen ,heb er wel van genoten moet ik eerlijk toegeven , de "results" qua gevoel ,hartslag, pijntjes ja dan niet enz moesten nauwkeurig  worden doorgemaild  , maar het gevoel was best ok !!

Wat hij daar mee gaat aanvangen ??? "TOP SECRET" !! (ik weet het zelf niet , en ik had er zelfs vergeten vragen bij te stellen , tja ik heb het volste vertrouwen !!)

Morgen "Kwebbelduurloop" met Flac prinsesse Diana !! eentje van 15km

Donderdag nog eentje van 15km maar een wisselloopje aan 5min/km of 12km/u

ps Bedankt voor al de "proficiaatjes" op mijn vorige blog XXX

18:57 Gepost door Katrien in Algemeen | Permalink | Commentaren (19) |  Facebook |