22-02-09

Uit mijn luie zetel gerold na 3weken

Na goed  op de vingers getikt te zijn door dokter en trainer Mario wat kon, mocht en moest!! ...was het vrijdag dan eindelijk zover ! een voorwaarde moest zeker in acht genomen worden de buiten temp. 8° min. het zag er eerst niet naar uit dat we dit gingen halen ... het leuke (en dat vond ik zo lief) was dat al mijn vrienden naar de weerberichten aan het loeren waren, heb mails en FB berichten gekregen van allemaal weermannen en vrouwen in wording ,best leuk :-)

Luie zetel

Opeens de zon !! 11 ° :Hoefijzers van de haak en richting Sterrebos (waar alles ooit begon)  ...Coach had er goed opgedrukt ,de wilde manen thuis te laten en teugels heel kort !!! Er moest 8km gelopen worden aan de laagste hrtslag , ik vertrok het bos in 1e km was ik wat paniekerig of het wel ging lukken (normaal had ik nogaltijd een lichte hoest en wat kortademigheid) maar het ging ,redelijk vlot zelfs km 3 - 4 heel op het gemak hrtslg niet hoger dan 132-135 ik strande op ietske meer dan 8km aan 6.15min/km of 9.5km/u dus inderdaad de teugels heel kort maar super blij ...

Zaterdag stond een 10km op het programma met dezelfde voorwaarden ...12° terug richting Sterrebos (minst wind) en omstreken ...iets sneller maar weerom hrtslg laag houden (dit moet omdat de kans erin zat dat ik minder zuurstof zou kunnen vrij maken voor de spieren door de longen ) en ook voor een beter opbouw terug ,niks forceren !! deze goed voor een 12km aan 5.45min/km of 10.5 km/u hrtslg 138-140 weerom een heel goed gevoel

Vandaag enkel loslopen (maar het was naar mijn gedacht niet warm genoeg ,geen risico's dus) vanaf dindag terug starten met een wisselloop correct op hartslag , het is voor mij weer een gans ander schema dan mijn vroeger marathon programma , als het allemaal meevalt ga ik tegen volgende week vrijdag terug meer dan 50km in de pootjes hebben ...

We zijn dus terug vertrokken ! richting Rotterdam Marathon

ps ik wil langs deze weg ook veel moed toewensen aan onze goeie vriend Stofke die 3 maand "out" is wat lopen betreft ,maar die wel een zwaar alternatief sport schema gaat  volgen , we duimen Stofke in Mei kan je er weer tegenaan !!! En eveneens voor onze koersepaardje Gwenn die ook op stal staat voor een tijdje met een zeer pootje ,we duimen voor een spoedig herstel !!

16:46 Gepost door Katrien in Algemeen | Permalink | Commentaren (36) |  Facebook |

Commentaren

heel goed.. al weer 3 dagen op de benen. Voorzichtig. en rotterdam ga je nog wel halen.

Gepost door: hans | 22-02-09

Zo...dat loopt terug al vlotjes. Rotterdam word zonder verdere ongemakken probleemloos gehaald hoor. Succes.

Gepost door: natalie | 22-02-09

Wekom terug Fijn dat je weer van stal kunt :) Nu zal het snel weer beter gaan en kan je je voorbereiden op Rotterdam. Dat gaat helemaal goed komen ;)

Gepost door: John | 22-02-09

Goed gevoel! Katrien we zijn blij dat je de straten weer onveilig kunt maken. Eindelijk weer lopen in de buitenlucht dat moet toch een heerlijk vrij gevoel zijn, zou zeggen veel succes en looplezier de komende dagen.

Gepost door: Fred | 22-02-09

yihaa! weer al goe vertrokken sie, al een serieuze afstand na zo lang stilliggen, maar als ge binnen een paar weken die marathon moet lopen natuurlijk...

Gepost door: Peter | 22-02-09

We gonna win the cup, we gonna win the cup! :ppp

Gepost door: Gert | 22-02-09

woehaaa ! ons raspaard is weer vertrokken ze ! en 'k peis da je een jaar zou moeten stilliggen tegen dak meekan met u, ... :)

Gepost door: jogginggirl | 22-02-09

Inderdaad, heel rustig beginnen, die longen zullen nog wel even vervelend doen, allé dat deden ze bij toch. Ben echt blij dat je terug aant lopen bent, je komt toch nog naar Oostende hé volgende maand.

Gepost door: Wendy | 22-02-09

Weer in de slag!! Echt goed om te lezen dat je weer vertrokken bent!!

Gepost door: Tiny | 22-02-09

Goed dat het weer beter gaat. Toch leuk he als je terug naar buiten mag. Supergoei nieuws.

Gepost door: Edith | 22-02-09

Je hebt je training weer tot in de perfectie afgelegd . Zoiets levert altijd resultaat op . We zullen nog even op ons ei broeden zeker ? :-)

Gepost door: coach mario | 22-02-09

Terug op pad Ben echt blij voor je dat je terug kan lopen,de weergoden zijn je zeker gunstig gezind.Om eerlijk te zijn zou het best kunnen zijn dat die drie weken rust een groot verschil voor je gaan maken en dat je nog beter voor de dag zal komen dan ooit,daar ben ik zelf vrij zeker van.

Gepost door: Bart | 22-02-09

Die hoefijzers zullen rap versleten zijn hoor , nu je terug gestart zijt !
Veel succes ! Je zal je oude routine vlug terug hebben !!
gr

Gepost door: Jetty | 22-02-09

Yes, fijn om te lezen Katrien dat je weer bent begonnen met trainen.

Gepost door: Jacqueline | 22-02-09

knap zeg ! Want dat is toch ook een mentale opdoffer. En om te lopen moet je mentaal toch ook weer 'sterk' staan. Of ben ik een woezzy ? (woord van Wendy geleerd);-)

Gepost door: Kaat | 22-02-09

hier se se... ze is er weer helemaal! Waaauw SUPER!!!
Ben echt heel blij Katrienemien en zo te zien ga ik afzien volgende week zondag!

Dukke knuffels xxx

Gepost door: Tinne | 22-02-09

lekker hoor weer in de hoeven!

Gepost door: martine | 22-02-09

Parade Paardje weer van stal Goed om te lezen dat je de eerste passen weer hebt gezet. Beetje bij beetje de teugels laten vieren. (CHIO) Rotterdam duurt nog even. Hi hi hi

Gepost door: Pim | 23-02-09

Super nieuws Katrien. Zie je wel dat het voor Rotterdam nog wel in orde komt. Kben echt blij voor jou. Bedankt voor de kousen tip. Ik spring deze week eens binnen bij RS lab

Gepost door: Yves | 23-02-09

Verstandig !! Je bent heel goed gestart Katrien,heel rustig opbouwen en je bent zo weer terug op je niveau.Het zal echter niet lang duren voor je weer prachtresultaten behaald.

Gepost door: anita | 23-02-09

Hardlopend op weg naar Rotterdam ? ? Nu al vertrokken ? ? Doe je dan wel rustig aan anders ben je er veelste vroeg :-) Ha ha ha !!

Gepost door: Bjorn Paree | 23-02-09

Schitterend dat je terug aan de slag kan, ook binnenkort al fink wat km's tegemoet lees ik. Veel succes zondag in O-B en deze keer spelen we geen haasje over :-) Bedankt voor de steun !

Gepost door: Stofke | 23-02-09

goed nieuws Heel leuk om te lezen dat je weer de baan op mag.

Gepost door: Hans | 23-02-09

Goed nieuws Fijn om ook eens goed nieuws te lezen! (Gelukkig gaat het hier nu ook rap de goede kant op!)

Gepost door: M@urice | 23-02-09

Blijkbaar zijn we dan allemaal weer op gang geraakt. En nu carnaval weer voorbij is, mag je je paard weer uit die zetel halen hoor.

Gepost door: Smurfineke | 24-02-09

Was precies tijdje geleden dat ik langs geweest was. Herinnerde mij nog dat je aan het nieuwe marathon-schema begon, maar was verwonderd als in Watervliet verteld werd dat je na ziekte zou herstarten. Maar dit lukt precies goed. Als ik het goed voor heb is Roterdam nog een 6-tal weken. Was dus een slecht moment om stil te liggen, maar miss net op tijd terug de draad op kunnen pikken. Allé 't beste alvast. En past de laatste manche van Ursel in dat schema?

Gepost door: cremke | 24-02-09

laat het ons hopen!!! Dat je Rotterdam gaat lopen en geen andere!!!!!

Gepost door: Patrick | 24-02-09

Het zal steed mooier weer worden en Rotjeknor komt er aan.
Gelukkig gaat het steeds beter met je en ik voel mij na je berichtje op mijn log al een stuk beterm de dip is alweer bijna weg.
Ik ga je zien Katrien en bedankt mijn lieve belgische vriendin.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 24-02-09

There she is ... Doe maar rustig aan he Katrientje !!! Veel succes met het opbouwen... en de 'lente' is alvast in zicht hé !

Gepost door: Dirk De Groofd | 25-02-09

@ Patrick Aerts Zou het zeker voor jou niet laten ! ,je hebt ooit in een mail me laten weten dat je me in de lappenmand zou lopen (of weet je dat OOK niet meer) maar je maakt daar geen indruk mee hoor , we kennen je gedrag ondertussen al een beetje ,en 't is nog veel werk aan , en ik zou u vriendelijk vragen niet meer op mijn blog te reageren ,het is bestemd voor leuke toffe spotieve mensen en in dit rijtje hoor jij niet ,laat dat goed duidelijk zijn !

Gepost door: Katrien | 25-02-09

YES! eindelijk terug gehinnik in het Sterrebos!

Gepost door: geert | 25-02-09

The Man With The Golden Gun Ja man dat antwoord is ook recht in de roos ik zou mijn domme kop niet meer durven tonen moest ik die nerd zijn.ik heb ook eens gaan zien bij da ventje daar is ook nog veel werk aan en die denkt een marathon te lopen binnen de vier uur dat hij dat maar vergeet,zo te zien lukt het nog maar net om 20km te lopen,nu je hebt wel mensen die het goed kunnen met de mond maar slecht zijn met de benen daar hoort die zeker ook bij dat hij maar verder zoekt naar goede gellekes.zo'n mensen hebben last in het hoofd ze zitten namelijk met hersenfretertjes en je zou je nu gaan afvragen wat doen die beestjes daar ,wel veel honger lijden.denk dat hij ook mee heeft gedaan bij fc de Nerds zelf gezien op tv.
Je kent me wel niet ik ben nergens en overal.Aim Back

Gepost door: James Bond | 25-02-09

zalig dat het weer gaat hé! en het wordt alleen maar beter weer!

Gepost door: Jess | 25-02-09

Danke... .... das nu ne keer schoon van U dat ge aan mij denkt !!!! Kben naar specialist geweest en 't zal nog lange duren voor ik mss terug kan lopen .
Anders stop ik ermee en doe ik mee aan " Miss Fitness"
Grtzzz Gwen.

Gepost door: Gwen | 25-02-09

hey Katrien Door sportongeval (hersenschudding ed) en drukte op 't werk een beetje het lezen de blogs hier en daar door scha en schande moeten missen. Tja, alsook het lopen. Lees dan even terug in je blog wat je hebt voorgehad. WOW, dan heb ik precies nog niet te klagen gehad. MAar de opbouw terug, de HEL hé. Veel succes, we gaan allebei onze marathon (jij Rotterdam, ikke Antwerpen) halen dat is zeker. Grtz, Steve. En lees ik nu dat die pipo weer boven water is gekomen? Man man man, hoe ongelukkig kan ne mens zijn eigenlijk! Niks van aantrekken hé. Grtz

Gepost door: Steve | 26-02-09

knallen kijk dat gaat weer goed!! op naar Rotjeknor!

Gepost door: RunningRonald | 26-02-09

De commentaren zijn gesloten.