07-03-09

28km zonder moeite afgewerkt

In 2strijd met eigen gevoelens ! de ene dag is de andere niet ,dat weet ieder loper ,maar de ups en douwns van de laatste weken beginnen op mijn zenuwen te werken , en het ligt deze keer niet aan de hormonen (zoals meeste mannen denken ;-) )

paarden%5Blachen

Een kort overzicht , dinsdag 16km zonder moeite , woensdag versnellingen ...moeilijke ademhaling (longen spelen weer poker) Donderdag 20km gewoon maar niet super

Vrijdag controle na een laatste thoraxfoto v/d longen ,ze zien er goed uit maar nog in een fase waar ik moet voorzichtig zijn ,besluit van de sportarts :niks forceren wel kmters maken en allert blijven ,longontsteking kan lang in de (sport)kleren hangen !

Vandaag had ik een duurloop op het programma vn 25km ,daar ik op de middag "keukenprinces" moest spelen kon ik niet eerder dan in de late middag vertrekken ...ik had geen route uitgestippelt ,gewoon op het gevoel en de muziek :-) wel het ging super !!op tijd en stond een natje en een droogje :-) dus vandaag weer een andere gevoel ! benen top ,hrtslg niet boven de 138 (enkel de laatste km een de benen laten galoperen 5.15min/km dan 150bpm) gewoon zalig , dan de rit gecontroleerd ,kwam ik aan 28km

Ik weet niet meer wat ik er moet van denken of me erbij voelen ,op vragen van vrienden wat voor tijd ik voor ogen heb in Rotterdam of ik het zie zitten ? ik weet niet meer wat ik moet antwoorden ,ik weet het zelf niet meer , het enige wat ik nu ga doen is ..."Carpe Diem ,Quam minimum credula postero" en de rest zien we op 5April wel :-)

Volgende week mooi mijn schema volgen zonder forceren en zondag loop ik de 1/2 marathon van Sluis met een deel leuke webloggers oa Sandra,Nico,Berry,Koen V,Veerle en ....???(terug voor de fun) en supporteren voor maatje Anita die haar loopseizoen gaat inzetten ,hopelijk met een podiumplaats!

22:21 Gepost door Katrien in Algemeen | Permalink | Commentaren (31) |  Facebook |

Commentaren

Hormonen.. laat maar denken. Ups en downs in deze fase lijkt me heel normaal. Je ziet bij een snellere training dat je longen protesteren. Ze kunnen nog net niet in je gevraagde luchtbehoefte voorzien. Daarom zie je ook dat je bij de langzamere en lange trainingen het "gevoel" wel goed is. Ik vind wel dat je een verstandige arts hebt!

Gepost door: Tiny | 07-03-09

Lieve Katrien, je doet het goed en het is gewoon een lastige periode op het moment.
Het heeft zijn tijd nodig en het zal heus goed komen, echt!.
Ook ik loop te sukkelen en heb een mindere periode, dat kan en dat mag, het kan niet altijd mee zitten en bedenk dat je gezondheid en gezin altijd het belangrijkste moet wezen.

Maak je geen zorgen over Rotterdam, ook ik ben er niet klaar voor en ga de marathon lopen met plezier en geen tijd en geen druk.
Ik neem de video en foto camera mee onderweg en het gaat helemaal goed komen.
En een marathon lopen in zulk mooi en veel publiek doet je echt goed, vooral als je helemaal geen druk hebt om te presteren, moet je ook gewoon doen en loop zo met je mee.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 07-03-09

Mooi aantal kilometers. Lekker blijven lopen en luisteren naar je lichaam. Rotterdam komt goed

Gepost door: hans | 07-03-09

Nihil sine labore, maar als alles en beetje meezit is het vni vidi vici voor u ! Het feit dat je der staat in Rotjeknor is al een vici op zich , als je daarvan uitgaat, dat komt alles wel oke... succes !

Gepost door: jogginggirl | 08-03-09

zondag fun ???? we gaat er zondag een keiharde wedstrijd van maken
om ter meest tetteren :-)

Gepost door: Nico | 08-03-09

genieten genieten is en blijft de boodschap...de rest is bijzaak.
Elke week zal nu wel beter gaan met de longetjes dan de vorige week Katrientje, komt wel goed... tiptop!

Gepost door: INvormTinneke | 08-03-09

Heel normaal hoor jouw gevoel, ik herken het volledig, lange duurlopen gingen prima maar versnellingen waren afzien, pas deze week gaan mijn versnellingen terug soepel. Heb tijdens de wedstrijd in Hasselt ook afgezien met de longen, kreeg niet genoeg adem enzo, je kent dat wel ;-). Maar zoals je nu je conditie onderhoudt en nog verder opbouwt ga je er zeker de vruchten van plukken eens de longen terug helemaal beter zijn. Niet tobben, het komt echt wel in orde en je zult beter in form zijn dan je dacht, zeker weten!!

Gepost door: Wendy | 08-03-09

Geen zorgen maken blijf genieten en de rest komt. De ene dag is zeker de andere niet maar wat je vooral moet doen is rustig verder trainen en genieten, en je vooral geen zorgen maken,weet je nog dat je ook die woorden tegen me zei voor Oostende en het kwam toch ook goed, doe nu juist hetzelfde van wat je toen tegen me zei.En het zal je leukste marathon worden die je al ooit liep.Wedden.

Gepost door: Bart | 08-03-09

Komt wel in orde tegen Rotterdam en zoals je al aangeeft carpe diem...

Gepost door: Wim | 08-03-09

de lijn... Als je alle berichtjes leest is de 'trendlijn' zoals ze dat zo mooi zeggen toch heel positief !

Gepost door: Kaat | 08-03-09

Longen.... .... blaas maar al die microbekes uit die longen als ge an 't lopen zijt....
En stel da goe in Sluis...
Ik doe steeds verder in de fitness.
Grtzzz Gwen.

Gepost door: Gwen | 08-03-09

goed nieuws Da's mooi Katrien, weer helemaal terug op schema.

Gepost door: Hans | 08-03-09

Mooi training hhor in je eentje...ene succes in Sluis hé.

Gepost door: natalie | 08-03-09

Alia iacta est ... dus ga ervoor . Beetje bij beetje zul je die verwoestende 4 russen volledig overwinnen , is het niet in Rotterdam dan is het in New York :-)

Gepost door: Kristien en ivan | 08-03-09

Het komt goed Katrien,
Het komt allemaal goed, aangezien de voorbereidingen steeds beter verlopen en je als ware kilometervreter de trainingen afwerkt. Het rotterdamse publiek mag zich voor gaan bereiden op een vliegende belgische schone.
Succes met de laatste voorbereidingen.

Gepost door: John | 08-03-09

Komt allemaal dik in orde Katrientje.

Gepost door: Gert | 08-03-09

"28km zonder moeite afgewerkt" ... kijk, dat zijn de titels die we graag lezen. Blijf lekker positief en geniet van iedere mooie kilometer.

Gepost door: Bjorn Paree | 08-03-09

terug goed bezig je bent terug goed bezig, ik duim alvast voor zondag, maar het zal je wel lukken

Gepost door: anja | 09-03-09

Rustig de draad terug oppakken, niet te veel snelheidswerk doen, zodat het lichaam de kans krijgt om volledig te herstellen.

Gepost door: Marc | 09-03-09

de Flair 'Denken dat 't niet aan de hormonen ligt is een typische bijwerking van wispelturige hormonen', lees ik hier net in de Flair ;-)

Gepost door: geert | 09-03-09

see you zondag in Sluis !

Gepost door: wim | 09-03-09

Op de goede weg! Beste Katrien,
Zoals ik het verneem dan ben je nu een heel eind op de goede weg! We zijn verheugd dat de lange trainingen weer goed verlopen.
En de snellere trainingen komen van zelf wel weer aan de beurt als de longen niet meer protesteren.
Zou zeggen veel succes met de komende weken.

Gepost door: Fred | 09-03-09

Gaat helemaal goed komen in Rotterdam, lekker genieten en met veel plezier lopen, tijd is niet belangrijk ;-)

Gepost door: Jacqueline | 09-03-09

Denken Ik zou wel weten wat ik zou denken als ik jouw tijden en afstanden zou lopen...ik zou in de 7e hemel zijn :) Komt helemaal goed met je.

Gepost door: John | 09-03-09

Lukt wel !! Alles komt zeker en vast weer goed maar het heeft zeker zijn tijd nodig.Je hebt al hele lange duurlopen afgewerkt,nog een klein duwtje en je staat er weer helemaal.

Gepost door: anita | 10-03-09

rotterdam het loopt weer goed zie ik katrien.maar toch oppassen geblazen.je marathon zou ik ontspannend
lopen.niet kijken naar een tijd.ga ervoor in eindhoven zet dan maar eens het kot open.daar ga je menige weblogger en facebooker met verstomming
slaan.tot zondag in sluis.normaal als vrijdag het resultaat goed meevalt van riks vrouw zal hij
mee zijn in sluis.tesamen met stefan goemaere uit
oekene.

Gepost door: tuyttens gino | 10-03-09

Het is nog een paar weken tot Rotterdam Katrien. Ge gaat dat ginder zeker goed doen. Ik zal er helaas (weeral) niet bijzijn. Indien de rest van het gezin meewil kom ik evt supporteren.

Gepost door: Yves | 10-03-09

Komt allemaal in orde, see you on sunday...

Gepost door: Stofke | 10-03-09

Komaan hé Katrien Ik vind het gewoon fantastisch wat jij zoal allemaal presteert. Ik loop een duurloopje van 16 km, en heb weeral last van mijn kuit. Nu heb ik weer last van mijn keel. Dus bij u zit het zeker en vast goed hoor !!!!

Gepost door: Dirk De Groof | 10-03-09

Rottterdam koppie op Katrien. Wat Rinus zegt.. als het allemaal niet wil lukken gewoon met hem meelopen en dat heb je zeker een topdag. sterkte

Gepost door: RunningRonald | 11-03-09

aanloop naar Rotterdam Je gaat er zeker een goede tijd lopen succes met de voorbereiding.

www.hansdeloper.web-log.nl

Gepost door: Hans Spieker | 12-03-09

De commentaren zijn gesloten.