31-03-09

the last post ...voor Rotterdam 42km195

We zijn er klaar voor ! jup ! helemaal ! al is het niet om mijn tijd te verbeteren van Marathon Eindhoven ,maar dat speelt allemaal geen rol , het is dan ook de eerste keer dat ik zonder kopzorgen aan de start van een marathon ga staan , geen enkele druk, geen faalangst ,geen twijfels ,geen zenuwen ,niks ,nul nada  ...ik zou haast zeggen een "Carpe Diem gevoel"

CA1_0093

En dit alles heb ik vooral te danken aan mijn vrienden ,coach en mijn schat , die combinatie heeft er voor gezorgt dat ik toch die 42km195 ga (proberen) te lopen ,want na die "schattige" longontsteking had ik niet gedacht nog mezelf te kunnen klaarstomen ,maar dank zij 4 aangepaste schema's , ja je leest goed , 4 ! van onze Weblog coach Mario is het dan toch gelukt op een gezonde verantwoorde manier te kunnen trainen ,en daarvoor ben ik hem heel dankbaar !

Nu op dit moment zit ik midden in mijn 3daagse "uitwring" sesie (niks van koolhydraten)en enkel lichte trainingen 12km-8km-18km verspreid tot Donderdag ...dan is het tijd om te Carboloaden , ik heb een speciaal dieet die opsteld werd door ons wel gekend Sporty Tinneke , (die zelf aan een uitdagende hoopvolle periode zal beginnen ,met deze nog eens veel geluk en dikke mercie xxx)

Dus alles is tot nu toe dik in orde ,morgen gaan we nog eens samen lopen met de FlacFriends om mekaar de nodige moed in te spreken met de bijhorende proza :-)

Iedereen die zondag zijn  marathon trotseert  PARIJS of ROTTERDAM ...VEEL SUCCES !!

Nog eventjes jullie aandacht ! voor de afspraak in Rotterdam is er enige verandering nl  het trefpunt en dan hebben we nog een specialeke vanwege onze Nederlandse Webloglopers zij bieden een lief gebaar op km 30 en 39 alsook onze Chris Rogghe maar daarvoor eventjes pieppen op de Weloglopers Unite alvast

Ik wil hier ook nog onze vriend weblogloper Marathon Geert het allerbeste wensen ! We gaan je missen zowel als groot voorbeeld de man van de 3.15 alsook de man van de telex , Het ga je goed op je nieuwe paden ,geniet van de andere dingen des levens ,bedankt voor je mooie teksten

20:33 Gepost door Katrien in Algemeen | Permalink | Commentaren (38) |  Facebook |

27-03-09

Laatste loodjes voor Rotterdam Marathon

Veel tijd om te bloggen was er deze week niet ,dus een korte samenvatting van de escapades

Maadag was er een verplichte rustdag na de 30km weblogtraining aan zee (om wat na te genieten :-) )

laatste loodjes

Dinsdag was het luieren reeds voorbij er stond een versnellings training klaar 2km in en uit en 10 x 1km aan 5.15 , voor mij wat te zwaar dacht ik dus proberen aan 5.30 maar de 1e km liep vlot dus toch proberen aan 5.15 en ja hoor voor de 1e maal sinds de longperikels ging de versnellingstraining terug opperbest , de longen werden mooi gevuld met zuurstof en zo waren de spiertjes in de benen terug bevooraad zoals het hoort , oeeffff endelijk ! jammer dat het wat laat is in het schema ,enfin we maken er geen punt meer van :-)

Woensdag afgesproken met de FlacFriends Rita,Dirk,Rik ,Geert ,Johan en Marnix voor een gematig snelle duurloop van 20km ,het werd er eentje met veel plezier (Dirkske ,de "gevoeligste" jongen van de groep was terug rat van tong zoals gewoonte) :-) we eindigen op 21km aan een gem van 5.30min/km zonder last of pijntjes van niemand

Donderdag rust , Vrijdag Wisselloop 15km 1km/2km aan 5.30min/km

Zaterdag langeversnellingen 3x5km aan 5.15min/km  en zondag 25km duurloop

Ik ben erg benieuwd wat deze marathon gaat brengen , ik vind dit voor mij een hele ervaring ,de trainingen zijn absoluut niet naar mijn zin verlopen vergeleken met de vorige marathon trainingen  ,maar langs de andere kant is het een uitdaging tot wat ik in staat ben en hoeveel karakter ik nog ga over hebben als het begint moeilijk te gaan op 5 april ,we zullen zien wat voor grens ik ga verleggen , heb er wel zin in ! dat is ook al iets ;-)

FMR_2009_willemswerf

07:53 Gepost door Katrien in Algemeen | Permalink | Commentaren (33) |  Facebook |

22-03-09

Geslaagd weekend ! Roparun lenteloop en Weblogtraining

Zaterdag morgen gaf het Roparun team de "Rode lopers" hun Lenteloop ten voordele van  "Kom op tegen Kanker" op de piste in Roeselare

Afbeelding_017

Er was een prachtig parcourtje uitgelijnt tussen oa ballonetjes over het grasplein rond en op de piste van 1.5km per ronde gewoon knap gedaan , wij waren redelijk vroeg en hadden alle plaats om enkel tourkes te lopen achteraf kregen we koffie ,soep ,aperitief of frisdrank gewoon perfect georganiseert ...Roparunners alvast veel succes met jullie tocht van Parijs- Rotterdam !

Afbeelding_002

 

Dan vandaag de WEBLOGTRAINING deze keer ging deze door aan zee , het organiseren hadden "De Spencertjes" voor hun rekening genomen , en ik kan je verzekeren twas meer dan dik in orde !

n1239459580_388888_113474

Samen met de Flacskes vertrokken naar Ravelingen Oostende , na eerst wat rap bijgebabbeld te hebben vertrok de 1e groep voor de 30km, doorheen de mooie duinepaden , op km 6 "dropten" ze daar zelfs een Nederlander die zijn weg kwijt was ,hij kwam helemaal uit het verre  Uden ,we hebben dan maar de lieverd meegenomen voor de rest van de rit :-), op km 7 stonden de 2 Veerles en Anja en de kids met bevoorading incl Rijsttaart "a la Jogginggirl" dan op naar de zee richting terug Ravelingen om de 2e groep op te pikken ,opeens enorm getetter meer de "Stille Kempen" zongen een toontje lager en West & Oost Vlaams namen de bovenhand :-)  op naar de 30km , wel die 30km heb ik nog nooit zo leuk en gemakkelijk gevonden  , in groep gaat alles toch veel beter en door de pret voelt men geen vermoeidheidjes en de tetter en lachspieren ... wel euuuh ;-)

IMG_0682

Toen we terug aankwamen konden we lekkere warme douches nemen en genieten van een lekker middagmaal

Alles liep gewoon perfect , we hebben genoten ,gelachen en zelfs getraind zoals het hoort (onze Coach was erbij ...Ajaaaaa !!!!), het team Spencer en Friends kennen er wat van om te organiseren ! Bedankt !!

en Weblogloopertjes bedankt voor de leuke dag !

ps aan de zieken die spijtig genoeg niet konden lopen ...VEEL BETERSCHAP !

En een kleine aankondiging ! ons Idefikske is terug na lang out , maar hij is terug met 2 !! ja hij heeft zelfs zijn vriendin aan het lopen gekregen of omgekeerd :-) hun straffe loopverhalen kan je volgen op hun nieuwe blog ! welkom terug !! veel succes met jullie nieuw begin Cisse en Fie

19:38 Gepost door Katrien in Algemeen | Permalink | Commentaren (30) |  Facebook |

18-03-09

Na het plezierke terug het serieuze werk

Na ons leuke 1/2 Marathon festijn van zondag moet er terug getraind worden (nog erger dan echte atleten hooo hooo ! :-) Maandag nog een platte rust (tis ook al deze week) ...Dinsdag stonden er versnellingen (3 x 4 keer 800m aan 28sec/100m) deze mochten afgewerkt worden van de coach en dokter op gevoel dwz naargelang de longen het toelaten ,niks forceren (heb de laatste tijd niet anders gehoord,dus neem ik het wel au serieux ) de 28sec heb ik niet gehaald ,ttz 2x wel maar daarna kreeg ik een te hoge hartslag en kortademheid ,dus de drafpasjes wat verminderd en dat lukte met een redelijke hartslag (165)als ik ze aan 30sec liep ...maar ik heb gepufffft !

plezierke

Vandaag stond er een gemakkelijker training een wisselloop van 20km normaal(2km aan 6min - 3km aan 5.40min) in werkelijkheid heb ik ze afgehaspeld aan 6min en 5.20min/km en dat op puur gevoel ,dat ging dan wel goed heeheee ;-)

Morgen een duurloopje van 25km in de zon !!!  Vrijdag 16km lange versnellingen

Zaterdag loslopen op de Roeselaarse Atletiek piste met de Roparunners voor "kom op tegen kanker" dus allen daarheen start2runners,joggers ,lange/korte afstandslopers ,Ultra,Tria's met vrienden,familie ,iedereen meer dan welkom vanwege het Roparun Team (zie site)

ZONDAG ! WEBLOGTRAINING AAN ZEE 15 of 30 KM EN DIT ALLES WORD VERZORGT DOOR DE SPENCERS ,MERCIE !

21:22 Gepost door Katrien in Algemeen | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

15-03-09

Zwinsteden 1/2 marathon werd een knaller !

Man man man !! ik heb pijne spieren !!!!!!!!  en niet mijn billen,benen of kuiten ...MIJN LACHSPIEREN !! is me dat een "zootje ongeregeld" ! en daarmee bedoel ik Julie ,Nico,en Berry ,ge moet daar eens mee afspreken een halve marathon te lopen aan een mooi gezapig tempootje van 10km/u (dat was althans de bedoeling van onze trainingsloop) We zijn vol overtuiging begonnen HELEMAAL de laatste van 700 lopers , de 1km ronde in Sluis nog aan geen 9.5/u goed hé ! dan met zijn 4en aan onze "Escapade" begonnen ...onderweg heb ik "citaten" "dialogen" "proza" "gezwans" en veeeeel "gezever" gehoord van allemaal ,naar mate de kmters in afstand minderen werd het tempo alsmaar wat sneller (Julie ! het trekpaardje) maar geen een die klaagde ! We zijn dan niet geslaagd in onze missie :-) we liepen samen over de streep in 1u53min59sec met de smile en totaal niet uitgeput ,wat wil je nog meer bij een training van 21km ?

julie

Ondertussen waren onze "snelle volbloeden" reeds aangekomen oa Anita die op de 10km vn Sluis 4e werd met straffe concurentie  in 40min Proficiat ! haar eerste wedstrijd na lang "out" te zijn !

Afbeelding_031

21km

Dan op de 1/2M Sandra en Gino in 1u29 !! aub ! Roadrunnerke ook knaltijd (zie blog) Peter ,Gert, Bert ,Wim en zijn Olifantjes(allen super) ,Eddy en Patricia ,Francis en en ...gewoon allen knap gelopen  ,proficiat allemaal ...

Afbeelding_056

En dan hadden we natuurlijk de SUPPORTERS "Grand Cru"... Diana met gans de familie, Stofke en zijn vrouwke, Berry zijne schat , EN NIET TE VERGETEN ! DE PERS !! Bart en Maarten waar we weer dankbaar mogen voor zijn om de geslaagde dag vast te leggen op hun lens

Afbeelding_060

Mercikes allemaal voor het gezelschap en voor de leute

n1203715860_764404_8013667

20:20 Gepost door Katrien in Algemeen | Permalink | Commentaren (47) |  Facebook |

12-03-09

Weinig bloggen - veel kilometers

Tja 't is het ene of 't is het andere er moesten prioriteiten gesteld worden ,maar daar ik de zwaarste week voor "Rotjeknor" Marathon zit ,is de keuze rap gemaakt ...kmters maken en daar kruipt veel tijd in zeker als je nog eens werkt en een gezin hebt ,maar dat wisten we reeds van de vorige marathons ,toch is het elke keer trekken en sleuren om er het beste van te maken ,dus sorry dat ik jullie blogs wat verwaarloos ,maar ik maak het binnenkort goed

CA1_6138

Nu in het kort wat er deze week reeds van "Escapades" gebeurt is : na Zaterdag de duurloop van 28km -Dinsdag 20km snelle duurloop - Woensdag middag met Manou en haar nieuwe fiets op pad lichtloopje van 8km en s'avonds Wissellloop 15km-Donderdag (vandaag ) mijn 30km duurloop ...morgen RUST ...Totaal 101km , volgende week nog een zwaar weekje en dan gaan we afbouwen ,de pootjes voelen heel goed aan geen pijntjes ,de longen gedragen zich (zolang het niet te rap gaat) dus we zien het zitten

Zondag gaan we samen met een deel weblogvrienden Sluis onveilig maken voor de leute en als training de zwinsteden 1/2 Marathon ,ik kijk er al naar uit ...

Aan iedereen die volop aan het trainen is voor een of ander evenement ...veel plezier en succes !

19:47 Gepost door Katrien in Algemeen | Permalink | Commentaren (27) |  Facebook |

07-03-09

28km zonder moeite afgewerkt

In 2strijd met eigen gevoelens ! de ene dag is de andere niet ,dat weet ieder loper ,maar de ups en douwns van de laatste weken beginnen op mijn zenuwen te werken , en het ligt deze keer niet aan de hormonen (zoals meeste mannen denken ;-) )

paarden%5Blachen

Een kort overzicht , dinsdag 16km zonder moeite , woensdag versnellingen ...moeilijke ademhaling (longen spelen weer poker) Donderdag 20km gewoon maar niet super

Vrijdag controle na een laatste thoraxfoto v/d longen ,ze zien er goed uit maar nog in een fase waar ik moet voorzichtig zijn ,besluit van de sportarts :niks forceren wel kmters maken en allert blijven ,longontsteking kan lang in de (sport)kleren hangen !

Vandaag had ik een duurloop op het programma vn 25km ,daar ik op de middag "keukenprinces" moest spelen kon ik niet eerder dan in de late middag vertrekken ...ik had geen route uitgestippelt ,gewoon op het gevoel en de muziek :-) wel het ging super !!op tijd en stond een natje en een droogje :-) dus vandaag weer een andere gevoel ! benen top ,hrtslg niet boven de 138 (enkel de laatste km een de benen laten galoperen 5.15min/km dan 150bpm) gewoon zalig , dan de rit gecontroleerd ,kwam ik aan 28km

Ik weet niet meer wat ik er moet van denken of me erbij voelen ,op vragen van vrienden wat voor tijd ik voor ogen heb in Rotterdam of ik het zie zitten ? ik weet niet meer wat ik moet antwoorden ,ik weet het zelf niet meer , het enige wat ik nu ga doen is ..."Carpe Diem ,Quam minimum credula postero" en de rest zien we op 5April wel :-)

Volgende week mooi mijn schema volgen zonder forceren en zondag loop ik de 1/2 marathon van Sluis met een deel leuke webloggers oa Sandra,Nico,Berry,Koen V,Veerle en ....???(terug voor de fun) en supporteren voor maatje Anita die haar loopseizoen gaat inzetten ,hopelijk met een podiumplaats!

22:21 Gepost door Katrien in Algemeen | Permalink | Commentaren (31) |  Facebook |