20-06-09

OOOOh what a night !!!

DE NACHT VAN WEST VLAANDEREN .... een marathon om te feesten , te genieten ,te winnen , en om je eerste marathon te lopen ,dat 1e en dat laatste was voor Nico en ik (en nog een hele hoop) bedoelt dat 3e voor Sandra :-)

vnk t

Gisteren om 20u werdt het startschot van deze marathon gegeven samen met wereldkampioenschap Ultra 100km ...dwars door Torhout vol ambiance richting Lichtervelde overal zaten, stonden, hangden mensen buiten ,Torhout was volop in de "Ban vn de Marathon" ik dacht onmiddelijk aan Eindhoven ! Bbq's ,tafels parasols iedereen zat te supporteren we hoorden dan ook heeeeel vaak onze naam (als oud Torhoutenaar was ik nog niet vergeten blijkbaar) ;-)

Afbeelding_007

Nico,Jef(met 81marathons ,8ultra op zijn naam) en ik waren van plan de klus te klaren ,we hadden beloofd Nico zeker voor de middernacht binnenteloodsen op zijn marathondebuut (ik had voor hem 3.50 voorspeld)

nacht

Nico had de goeie benen ,we liepen een mooi tempootje van gem 5.30 ,dat was zeker vol te houden op km 5 kregen we al een soort Weblogsteunpunt ,De Spencers ,Berry,Inge,Cremke,Francis en Sjarlotje en Fré (die de laatse 20km Sandra ging hazen) en mijnen schat :-) alles ok ? nog alijd!! riep ik in ieders plaats

nvv

Op de markt Lichtervelde km 10 volle bak "lage landen muziek" weerom sfeer van jewelste overal hoorden Alé Nico !! ( vooral vrouwelijke colega's ) Jefke ,de 81ste marathon ?? en zo ging ging dat door , om de hoek stond daar opeens een "heel lange" heel veel lawaai te maken met een knappe dame ...ROSSEEL !!! met zijn Anita , tja ge kon niet anders dan versnellen !! (merci B en A voor de support)

torhout

Terug richting Torhout op km 22 moesten we terug doorheen Torhout ,ja manneke !! we hebben daar een soort Tribuneloop gehouden zeker aan 4.30min/km ...wat een sfeer "al a Stratum seind" maar iets langer !!

Lap op weg voor de 2e rit ! iedereen zat nog fris ...we liepen tussen alle nationaliteiten terug richting Lichtervelde , we dachten dat er niet zoveel mensen nog gingen buiten vertoeffen...niks van iedereen was nog op post ,flessen wijn al wat minder vol maar support des te luider :-)

Km 30 !! oeps effe kijken naar Nico , was wel al donker maar hij zag er goed uit , mmmh "te goed" volgens mijn gedacht ! dus !!!!!!!!!!!! versnellen !! lichtje de hint doorgegeven aan Jef  en we liepen geleidelijk wat sneller (we waren sinds km 25 niet meer ingehaald) dus begonnen wij met voorsorteren  het ging goed km 35 werd er opeens een "oerkreet" los gelaten !! Nico !!! wat was dit ??? moest er eens uit ! ok begrepen ! lichtje wat trager gaan lopen ! km 37 ....was het zover !!!!!!!!! "Pitstop voor de haas" ik riep hen doorlopen en niet vertragen !! ik kom wel terug ! ik kon me geen mooier stop wensen tussen "bloeiende rode rozen" ;-) ...inhaal actie ingezet op km 39 waren we terug samen en dan richting eindstreep met z'n 3tjes ....km 41 hebben we er nog een "tetterloopje full speed" met plannen voor de "volgende" uitgeperst en we zijn FRIS en WEL  aangekomen ONDER een "op het podium zingende LAURA LYNN" en ONDER DE gewenste 4U !!! in  3U55 !!! PROFICAT NICO !! Je deed het !! en ik ! ik heb me wreed geamuseerd totaal niet uitgeput! Voor de coach hartslag niet boven 158 (juist in de inhaalfase 165) flink hé :-)

We hebben dan natuurlijk nog wat gevierd en bijgebabbeld in de sporthall samen met de winnares bij de 35+ Sandra Cauwels "Dikke proficiat" ! met Koentje V die ook terug eentje op zijn naam heeft , Dirk, fré ,Spencertjes ,Wim enz ...en euuh Bedankt Nico voor het mooie boeketje bloemen ! xxx

De andere kant van de medaille was er dan ook van de partij natuurlijk ! Onze Berry die vandaag in Brugge zijn Triathlon moest klaren heeft toch wel bij het afstappen van een trapje gisteren juist voor de start zijn voet verzwikt ...Geen Triathlon vandaag maar opname spoed ! we zijn er natuurlijk allemaal met ons gedachten bij hem en hierbij wensen we hem spoedig hestel en oortjes omhoog vanwege ons allemaal !

13:39 Gepost door Katrien in Algemeen | Permalink | Commentaren (47) |  Facebook |

Commentaren

wow! wat een leuk verslag ! ik heb al verschrikkelijk veel spijt dat we er niet bij waren om te supporteren maar hebben toch een leuke avond aan zee doorgebracht ;) Alledrie dikke proficiat he! Tot op de pannenkoekenloop??

Gepost door: Chris | 20-06-09

marathon dame Je bent echt wel geboren voor de lange afstanden ! 3.55 en zo fris aankomen. Inderdaad de sfeer was super, normaal gaan ze nog 4 jaar verder richting Lichtervelde. We gaan hier in West Vlaanderen onze eigen Eindhoven hebben ! Bedankt voor de tips en tot de volgende !

Gepost door: wim | 20-06-09

Prima haaswerk van jou. waren het geen klaprozen ;-). gefeliciteerd. ook voor nico

Gepost door: hans | 20-06-09

Prachtig verslag. Het was voor mij de eerste keer dat ik in Vlaanderen een dergelijke ambiance heb gezien. Dichtbij het station waren ze daar Kasteelbier aan het drinken. Bij de tweede passage waren die gasten precies allemaal een halve meter kleiner geworden. Schitterend, gewoon. Jij hebt je wel heel ver geriskeerd, hoor. Een zacht velleke en prikkende rozen: een gevaarlijke combinatie.
Volgend jaar kom ik zeker terug, misschien voor de volle honderd???

Gepost door: dirk | 20-06-09

prachtig verslag ! Mooi geschreven, de sfeer kan je tot hier proeven ! Geniet er nog (na) van !

Gepost door: kaat | 20-06-09

Krijg al goesting om ne keer mee te komen lopen ginder...

Gepost door: Wim | 20-06-09

Onvoorstelbaar ! Katrien,
Wat een dame ? Wat een atlete ? Ik heb je gisteren voor de eerste keer zien lopen. Het was precies ofdat je nog niet gelopen had toen ik je na het rondje van 22 km zag. Je bent niet alleen een fantastisch loopster maar ook nog ééntje die als taxi fungeert om mensen tot aan de finish te brengen. Puik Werk ! Proficiat !

Gepost door: Andy | 20-06-09

Skone Prachtige prestatie van jullie. 1 nadeel, jullie lopen zo rap dat ik telkens te laat ben om een foto te nemen :-)
Er zijn er toch een paar die de selectie hebben overleeft.

Gepost door: etienne | 20-06-09

een vriendin uit de duizend, meer kan je hier niet van zeggen!!

Gepost door: Wendy | 20-06-09

Sfeervol in Torhout Geweldig verslag en ik zie dat jij je rol als haas prima hebt uitgevoerd, proficiat!!

Gepost door: Rik | 20-06-09

Proficiat met je haaswerk... Je deed het echt fantastisch en was nog fris aan de finish. Lange afstanden lopen voor de fun en het plezier... Koen VS achterna!?

Gepost door: Spencerwoman | 20-06-09

dat heb je weer prima gedaan ! En ik maar werken ! :-)
gelukkig dat je laura lin pas op het einde te horen kreeg . Anders waren de krampen verzekerd ! :-)
Nu rusten he !! Het gaat goed nu ! Maar van ht moment het TE goed gaat , dan kom je te zitten als ik ! Met de pootjes om hoog !
Maar , het is eigenlijk niet nodig dat ik je dit zeg . je volgd je schema perfect en de 3.30 u zullen zeker geklopt worden door je ! En met de glimlach hoor !!
De volgende keer dat ik jou nog ééns haas ( als ik nog mag ? ) zal ik ook ééns verder gaan op het uitzicht van je ! Dan is die marathon één grote versnelling ! :-)

Gepost door: coach mario | 20-06-09

Ontzettend gefeliciteerd allemaal met het haaswerk, 1e marathon volbrenegn in een super goeie tijd. Moet een groot feest geweest zijn als ik dit zo lees.

Gepost door: JeeWee | 20-06-09

NVV 't was inderdaad de moeite gisterenavond .. hopelijk nog veel zulke!

Gepost door: Koen | 20-06-09

Torhout Vanuit het lezen van je tekst zag het er goed uit . Amusement troef en zeker voor herhaling vatbaar voor je. Plus bravo voor je inzet, marathons lopen is niet nieks .Hiep hiep hoera voor u en de velen anderen

Gepost door: Clint | 20-06-09

leuk verslag, mooi haaswerk en een supersterke eindtijd voor nico z'n eerste marathon, dikke proficiat aan allebei.

Gepost door: Peter | 20-06-09

Amai Katrien, wat een prestatie. Het haaswerk en dan nog zo'n mooie tijd. Dat heb je schitterend gedaan, daar mag je trots op zijn. En Nico zal wel hebben staan glunderen !!! Spijtig dat we het niet live konden volgen !!!

Gepost door: Edith | 20-06-09

Een zeer mooi verslagje van je, je kan nog mooie teksten schrijven ook.
En dan da gemak waarmee je een marathon loopt en een prima tempo aanheeft om tot een mooie tijd te komen, je mag nog even stoppen je komt altijd terug zie je wel.

Gepost door: Luc | 20-06-09

Pret Volgens mij is het altijd dolle pret als je met jou gaat lopen :) En daar lijden de prestaties dus absoluut niet onder, knap werk!

Gepost door: John | 20-06-09

Plezante boel en chapeau weer met de prestatie Ja, ik denk idd. dat het steeds leuk lopen is met jou in de omgeving. Dolle pret ! Ik zie nu al uit naar Eindhoven, waar het waarschijnlijk al donker zal zijn eer ik binnen ben, maar toch ...

Gepost door: Dirk De Groof | 20-06-09

WOW Katrien!!!!!, mooie tijd en wat een mooi haaswerk voor Nico.
Mooie foto's en genieten geblazen, ik had er bij moeten wezen!.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 21-06-09

gefeliciteerd! Wat zal die Nico blij geweest zijn met zo'n haas. Een haas die zijn werk vanaf het begin oppakt met mentaliteit dat je je niet eens durft om achter te geraken. Proficiat!

Gepost door: Tiny | 21-06-09

STER VAN RUNNER'S WORLD om je vingers van af te likkken !! Zeer mooi verslag, met prachtige fotos. Dat zal ik toch ook eens moeten doen op mijn blog. Prachtig hoe je va n begin tot einde je werk als haas volbrengt. En dan nog het beoogde doel bereikt. Groeten van mij aan de ster van Runner's World (mooi artikel met het interview over het looprokje, het staat je trouwens)

Gepost door: Tom Hoornaert | 21-06-09

Prachtig gedaan Maar aan je pitstopstrategie moet je nog wat werken. Ik denk dat het beter is om halverwege van banden te wisselen ;-)) Dikke proficiat

Gepost door: Heman | 21-06-09

Proficiat Katrientje Terug een mooie prestatie van je Katrien en dat tendienste voor Nico.Die derde foto daar was precies iets te zien of te horen.

Gepost door: Bart | 21-06-09

Een marathon lopen is één, maar hem dan nog hazen voor iemand is echt fantastisch en dan Nico nog onder die 4u binnenloodsen, respect...

Gepost door: Stofke | 21-06-09

Leuk hé zo het haasje mogen zijn! ;)) Prima gedaan Katrien.

Gepost door: Gert | 21-06-09

Fantastisch gedaan. Iemand op zijn eerste marathon naar zo'n tijd hazen. Super.

Gepost door: Jacqueline | 21-06-09

Goe gedaan Da hedde weer goe gedaan Katrien!!!

Gepost door: M@urice | 21-06-09

ongelooflijk prachtig haaswerk trientje en met het gemak dat je die 41 kilometer afliep niet normaal RESPECT !!!

Gepost door: Berry | 21-06-09

Je haaswerk was super goed gedaan en je hebt er zeker van genoten.Ja Katrien je bent het grote voorbeeld voor vele anderen.

Gepost door: anita | 21-06-09

Mooi haaswerk en een dikke proficiat voor Nico.

Gepost door: John | 21-06-09

Amai Katrien, dat hebt ge weer eens flink gedaan.

Gepost door: Marc | 21-06-09

herinnering Doet mij vollop denken aan IFF die ik als haas liep. Zingen, anozel doen, enz. De omgeving kreeg het lastig en begon er zich zelfs aan te ergeren. Maar het kan supper amu zijn zo'n marathon à 85%

Gepost door: cremke | 21-06-09

Pannekoeken dubbel en dik verdiend Knap haaswerk...versnellen op 32 km...je moet het maar doen. Die pannekoeken vandaag heb je dubbel en dik verdiend...Knap van Nico : eerste marathon op 3:55

Gepost door: peter | 21-06-09

Nico gefeliciteerd............ met z'n eerste marathon, supertijd gelopen en jullie met het haaswerk, super gedaan. Leuk verslag, geweldig tussen de rozen, geen last van doornen gehad ;-))

Gepost door: Claudia | 22-06-09

Dikke proficiat Hey Katrien,
Mooi verslag en een mooie prestatie van jouw als haas en Nico knap gepresteerd !!!
Spijtig voor het debuut van de triathlon moet echt klote zijn omdat voor te hebben.

Gepost door: Steven | 22-06-09

Heerlijk verslag. Wat lijkt het soms zo makkelijk dan hé.. zoals je het omschrijft. :)

Gepost door: Pieter de Boer | 23-06-09

Het voordeel van iemand in de Marathon hazen is dat je alle tijd hebt om rond te kijken en te genieten.

Gepost door: Bjorn | 23-06-09

topper onwijs goed gedaan Katrien.. wie wil er nou niet zo'n haas?

Gepost door: RunningRonald | 23-06-09

goed hey katrien,
goed gelopen vrijdag op de marathon in torhout.
het is maar haaswerk,maar op een marathon moet je wel de tijd in de gaten houden.
groetjes patje

Gepost door: patricia | 23-06-09

Klus geklaard ... met alle verantwoordelijkheden die bij het " hazen " horen ! Zowel haas Dirk als haas Katrien doken even tussen het " struikgewas " !
Blijkbaar heeft niemand iets horen ruisen .....

Gepost door: kristien en Ivan | 23-06-09

Een veelbelovende titel .. en dan gaat het ocharme over lopen. Lopen kan echter nooit een anticlimax zijn he ... Proficiat met deze extra marathonkilometers op uw teller.

Gepost door: Carlos | 24-06-09

pitsstop die mooie bloeiende rozen zijn nu zeker verwelkt :-)))

Gepost door: Eugène | 24-06-09

Heel mooi verhaal. En prima haaswerk. Gelukkig zijn er in Eindhoven voorzieningen want rozen staan daar niet :)

Gepost door: Yves | 26-06-09

proficiat... ...met het geleverde haaswerk, het kan niet beter!!! super om zo'n madamme in uw vriendenkring te hebben. Er zuller er vele jaloers zijn. Volhouden zo!!!!

Gepost door: kurt Jurgens | 26-06-09

feest Die dag was zeker een dag om te feesten want die was ik jarig en heb ik een klein feestje gehouden. Heb echt genoten en was beren gezellig.

wens je een goed weekend en geniet van het mooie weer die komt de komende dagen.

Gepost door: Bianca | 26-06-09

De commentaren zijn gesloten.