25-02-10

Bijna terug op schema

Na mijn Trail "escapade" die ik nogthans goed verteerde ben ik enkele dagen out geweest , de dag erop kreeg ik koorts en keelpijn met als gevolg "op stal" vanaf de woensdag heb ik terug beginnen lopen maar dan enkele malen op de loopband om niet te hervallen ,toch kwam ik die week (zon-zondag) aan 70km maar dan zonder veel versnellingen

Zondag had ik een afspraak met de 2 goedlachse kwebbel meiden Trui en Gudrun ,allebei in de ban van "Mario's schema"om in oktober een aanval te plegen op de marathon vn Eindhoven , ze hadden een 16km duurloop op hun menu staan en voor wat afwisseling reden we naar Wijnedaele om er de Kasteelroute te lopen ...prinsen op witte paarden NIET gezien , Kwakende kikkers niet gehoord want Trui kwebbelt daar boven ,we hebben gewoon genoten van ons ritje die wat uitgelopen was naar 17km+ maar mooi op hartslag en niet boven het voorgestelde tempo ...voorbeeldjes die 2 snoezen ! :-)

lachend%20paard

 

Dinsdag ben ik dan alleen gaan lopen er stond 8km aan 5min/km of 12/u marathon tempo (die ik nooit ga halen op een marathon puff) ik heb er moeten 11km van maken want de eerste kmters was niet meer dan een houten hobbelpaard met het nodige "gekraak en gekreun" na die km begon het te lukken en zo toch nog mijn doel gehaald , maar het tempo zit er nog niet in zoals het hoort mijn hartslag lag nogal hoog in het begin , 's avond ben ik dan nog een uurtje gaan Spinning volgen om zeker te zijn dat al de energie opgebruikt ging zijn hihi :-)

Gisteren zijn we dan met de Flacskes op zwier geweest Dirk en Geert hebben een speciaal schema vn Mario om hun hartslag meer onder controle te krijgen en we hebben met zijn allen mooi meegelopen met de 2 luitjes goed voor een totaal vn 12km  (we zouden met zijn allen samen de Marathon Nacht vn Vlaanderen" willen lopen , leute verzekerd dus :-) We hebben er ook enkel ex start2runners bij gekregen met heel veel talent die al vlot 15-20km beginnen te draven oa ons Debby een echte spring in 't veld en lachetaartje (ze past goed bij de Flacskes) en dan Pieter ook een gemotiveerde gast die al zou durven dromen van "ooit" een marathon te proberen (wij gaan daar wel een duwke aangeven ,we hebben hem reeds ingelicht met wat voor "Coach" hij zou kunnen trainen) en dan nog de Wouter eentje van bij de 2 meter die over een even grote portie talent beschikt en handig is om mee te hebben als er veel "beaufort" is :-) dus we breiden uit :-)

Vandaag ben ik terug alleen op pad geweest ,ik koos voor de oude treinbedding Torhout-Oostende daar ik wat snelheid wilde wisselen normaal moest ik op de piste intervallen maar door het mooi weertje wilde ik de natuur in goed voor een 18km

Morgen dus op de piste en het weekend terug met de Flacskes voor een 20km duurloopje ...daar gaan we het moeten mee stellen deze week :-)

19:47 Gepost door Katrien in Algemeen | Permalink | Commentaren (22) |  Facebook |

16-02-10

TRAIL DES BOSSES ...TE GEK !!!!!!!!!

Een trail lopen ! ja dat kon er nog net bij om goed gek verklaard te worden !

IMG_0177

Zaterdag was er in Braine le Comte de Trail des Bosses , je kon er kiezen tussen een hele of halve marathon met hoogte verschil van 600m-1000m

Ik pikte in Bissegem het welbekende Spencer koppeltje (Veerle en Flupke)op en zo richting Henegouwen onderweg begon het lichtjes te sneeuwen en de temp° bleven -2 niet ideaal om een trail te lopen aan een laag tempo maar dat kon onze pret niet bederven ,eens aangekomen aan de start zagen we al gauw Koen V de marathon keizer , Rappe Peter en Christoph en Muriel allemaal voor hun trail debuut , de kat die Dirkske Vanthuyne stuurde zagen we niet direct :-) wel loopmaatje Heidi en haar ma die zouden de 42km trotseren ,Dirk ging die normaal ook meelopen maar is spijtig genoeg moeten forfait geven wegens gezondheids probleempjes ook ons Julieke moest passen (veel beterschap met deze)

20477_1328216655601_1536484046_834462_8154984_n

 

De start was enkele minuten uitgesteld , met zijn 4 tjes hadden we besloten samen te blijven en het tempo aan te passen ,dat was dus zo goed als zeker voor een hoog gehalte fun !! nog rap het "s.o.s nummer" opgeschreven en weg waren we

 

20477_1328219655676_1536484046_834472_4732495_n

 na 2 km begon al de eerste klim met daarop volgende afdaling van jewelste! Flupke op de poep en Koentje op de buik niet te doen van het lachen sukkelen we verder zoeken waar we een boom vonden om ons tegen te houden ,Veerle huppelde naar beneden als een ervaren berggeitje ,de 2 mannen hebben samen dolle pret ...we gaan vooruit aan 7km/u !

 20477_1328221815730_1536484046_834482_107320_n 20477_1328221775729_1536484046_834481_4160192_nvolgende kmters klimmen terug dalen over beekjes springen pijltjes zoeken  maar vooral opletten waar je je voeten plaatst !! en lap !!!!! GEEN PIJLTJES meer te bespeuren we lopen verder samen met nog een ander loper naar het kleine dorpje op zoek naar rode pijltjes, MIS !! dat zat hier niet juist !we stonden daar wat verloren tot we het idee kregen het sos n° inteschakelen ...daar wisten ze ons te vertellen dat we best terug keerden (hoe dat we daar zelf niet opkgekomen waren :-) ) na enkele extra kmters waren we terug op het parcours weeral dolle pret door ons eigen stommeteiten ,de scouts hadden er geen ruiken aan :-)

Toen was er bevoorading !! ja hallo ! in La Ferme de Landrifosse kregen Foi Gras ,peperkoek, chocolade(Julie!!! hebt dat nu wel gemist) ,witte wijn en jaaaa! ook water :-) we bleven daar ook enkele minuutjes (uit beleefdheid voor de eigenaar natuurlijk hihi :-) )

20477_1328219735678_1536484046_834474_6660464_n 

20477_1328219775679_1536484046_834475_2934941_n

En hup terug naar het "Front" dwars door weiden die nog bevroren waren terug de bossen van Houssière binnen ...opeens STOP !!!  een pijltje naar links ...algemene stilte !! tis nietwaar !!! ojee!!! als je hoogtevrees hebt roept Veerle ,ik kijk naar beneden ,ik dacht enkele seconden "TRAIL mijn ******" ...we moesten naar beneden gelijk hoe ,er hangen touwen wist ik te melden ,maar toen slingerden we allemaal van links naar rechts het dal af naar beneden ,ik kreeg de slappe lach toen ik Koen zag hangen ,geen macht meer in mijn armen bijna deed ik in mijn broek van het lachen ...wat is dat voor gekkenwerk voor Trail beginners ! maar we amuseerden ons te pletter !

IMG_0249

IMG_0174

Op naar de laatste kmters een weggetjes van 1km lang die bleef maar steigen ! tot aan het eerst volgende dorpje dan terug de weiden in over prikkeldraad en grachten richting Finisch ! recht de tent binnen waar we allerlei taartjes kregen zelfs kon je genieten van Gluhwein ...Wat een ervaring en pret we hadden er allemaal van genoten normaal was het parcours 22km wij hebben er 23km van gemaakt om zeker waar te hebben voor ons geld hahaa! nog een pastaatje binnen gekieperd en voldaan richting WestVlaanderen terug gevlogen ...op naar het volgend avontuur ...ons Veerle denkt aan La Bouillonnante ...wel ik ook :-)

13:49 Gepost door Katrien in Algemeen | Permalink | Commentaren (33) |  Facebook |

11-02-10

Lentekriebels terwijl het buiten -3 is en sneeuwt

GOED ZOT ??? Wel voor sommigen onder ons wel maar anderen zullen het begrijpen en hetzelfde gevoel ook nog meegemaakt hebben ...

Deze morgen zag het er terug goed gevroren uit , alles kleurde wit en toch had ik een geheimelijk kriebelig gevoel ,een soort (te) vroeg Lentegevoel...tegen de middag kwam de zon in vol ornaat er nog een schepje bijdoen ...GEEN HOUDEN MEER AAN ! ik moest buiten ,normaal heb ik 2 dagen rust voor de Trail 1/2marathon zaterdag , maar het kon me geen barst meer schelen de loopsloefkes aangetrokken en de velden in ! De eerste stapjes !! olaa het was een bitterkoude wind ,maar dat kon de pret niet verstoren JUUUUUUUUUJ de weggetjes waren allemaal vrij ,dus losse teugels ... 8km later ...Yihaaaaw ! paard op hol geslegen ?? neeeeen! mijn HORMOON ,ja dat was op hol geslegen ! SEROTONINE ! zo heet dat gekke beest en in feite klinkt het bangelijk maar neen ,'t is wetenschappelijk bewezen :-) dus nog losser teugels ? neen rustig anders denken ze nog dat ik "ontsnapt" ben ..

Juist ,door het vele sporten maakt ons lichaam het hormoon Serotonine aan ,dit wordt door de hersenen afgescheiden en voelen we ons goed in ons vel ,soms zelfs eufories ,dit hormoon wordt soms toegediend bij mensen die te kampen hebben met zware depressie"s of laten ze die mensen ook meer sporten omdat er meer kans is op rapper genezing ,waar lopen al niet goed voor is ...

gelukshormoon

Dus vandaar mijn Lentekriebels in de winter :-)

Mijn trainingen lopen nog altijd gesmeerd tussen de nog altijd aanhoudende drukte maar we plooien niet :-)

De duurlopen worden in goed gezelschap gelopen met oa De Flacskes en enkele Pré marathon loopsters(3) die zich voledig uitsloven om Mario's schema correct te volgen zodat ze geen fiasco's zouden tegenkomen op hun debuut marathon,maar de Lady's zijn uit het juiste hout gesneden "karakterwijfjes" zeggen we hier ;-)

Zaterdag(AMSTRANTRAIL) zijn we op stap met oa de "Spencers" (ojeeeeetje ;-) Koen V ,Peter ,Christopf en onze Julie dwz ....FUN!!!!!!!!!! 

17:25 Gepost door Katrien in Algemeen | Permalink | Commentaren (24) |  Facebook |