28-03-10

Tussen Kasteel en Brouwerij ...De Brigandsloop

Nu de marathon training aan gevat is moeten de versnellingen ook weer in acht genomen worden ,en ik moet eerlijk toegeven dat dit een zwak punt is in mijn karakter... ben nu reeds 3 weken gestart met de opbouw van het tempo en ik heb ondervonden dat er nog veel werk aan "het stal" is ,heb ook ondervonden als ik ze alleen moet doen dat ze vrij zwak zijn (alé dat ik zwak ben) ...DAAROM ! heb ik beslist van dit moeilijk onderdeeltje onderhanden te nemen

Deze week woensdag ben ik ze samen met de FlacFriends gaan lopen de wisselloop vn 12km (500m-1000m aan 5min/km) zijn dan ook meer voldoende gelukt Rita,Geert,Dirk ,LustjeenRik(een niveau straffer) en ikzelf volgen het zelfde marathonschema van Coach M dus kunnen we samen trainen ,maar we kregen ook gezelschap van Martine en Debby(met fiets , bevoorading en mentalsupport) dus wat wil je nog meer :-)

Zaterdag dan , stond er 10km snelle tempoloop op het menu ,niemand van ons groepje kon samen trainen daar ze  een nachttraining op vrijdag hadden met het RopaRunTeam "de Rode lopers" en nu ? ...Flac maatje Geert was ingeschreven voor de Brigantloop ...Koen Vansteenkiste zag dit ook terug zitten en Gert Luyxks woont daar duuuuuuuus volk genoeg om naar daar te trekken om mijn tempo training te trotseren het zou wel   12km800 worden in plaats van 10km (maar in overleg met den Mario was dat dik in orde)2421333

Aan de start ,veel bekende gezichten vooral van op het podium dan (dus een snelle loop) dus voorzichtig zijn dacht ik , geen snelle start nemen want het parcours was niet al te makkelijk ,vertrek op straat door het park op gras langs het kasteel richting vaart op kiezel en zand terug naar de start zo'n 4 ronden van 3.200km

 

Ik had ze mooi ingedeeld de eerste ronde mooi aan 5min/km en dan zo opbouwend tot de finish ,hartslag liet ik niet te hoog komen (aanraden van sportarts die ook meeliep , om geen te vroege verzuring te krijgen en zo terug het zware kuitgevoel met kramp van in Sluis te krijgen)dus tot 160 en niet hoger en dat lukte tot km 11dan heb ik toch wat rode cijfers laten komen en gefinist aan 170 bmp dit alles goed voor  12km700 in 1u42sec(netto Garmin) gem 4.46min/km en een heel goed gevoel

Flacske Geert mooi in 58min het tempo die hij hoopte kunnen aan houden ,prachtig ! Koen V die terug voor de "Rode Lantaarn" ging is daar dus toch wel terug in geslaagd zeker :-) daarbij komt hij aan de l(ij)eiding bij het SMC (Slechte Moaten Comité) Proficiat Koen op 2 staan Nico met een lichte achterstand(slechte gewoonten roken en friet met mayo) 3 staat Julie (door haar Chocotof(chocolade) gedrag) de "Tettertrofeé" staat nog in twijfel ...maar we hebben nog een heel jaar te gaan hé :-)

Achteraf nog samen met Gert (die trouwens uitstekend gelopen heeft, zie zijn blog)en vrouwtje Christa eentje gedronken ,Koentje V die gelukkig vroeg thuis moest zijn anders zaten we daar nu waarschijnelijk nog :-)

dtp02

Volgende week geen wedstrijd want het is een erg zware week met veel versnellingen en intervals...maar de week erop gaan Rogghetje en ik naar Oostende Run 11 April om de 5km en 10km onderhanden te nemen maar Coach weet nog van niks :-) wordt vervolgd dus hi hi

AAN IEDEREEN DIE VOLGENDE WEEK MARATHON UTRECHT LOOPT ...VERZORG JULLIE GOED EN VEEL SUCCES ennnnnnnn REMEMBER ITS NOT A GAME !!! ITS A MARATHONNNNNNNNNNNNNNNNNNN :-)

11:43 Gepost door Katrien in Algemeen | Permalink | Commentaren (20) |  Facebook |

Commentaren

Utrecht it's a MARAGAME !!!

Gepost door: Koen | 28-03-10

Bijgelezen Zo, ik ben weer helemaal op de hoogte van je ontwikkelingen :) Je bent er nog helemaal, in tegenstelling tot mij. Succes met je intervallen!

Gepost door: John | 28-03-10

Marathon Pijn lijden is een prijskaartje dat aan sport hangt :)

Gepost door: Michel | 28-03-10

Veel succes met je voorbereidingen maar dat zal zeker geen probleem zijn voor jou zeker.

Gepost door: anita | 28-03-10

Bij deze weet hij het dus wel hé!! Lijkt mij een goed gedacht om deze training in wedstrijd te doen, en je hebt dat goed gedaan, en ja, een finish sprint mag toch niet ontbreken hé!!! Bedankt voor de mooie wensen, we gaan ons best doen!

Gepost door: Wendy | 28-03-10

Ik heb toch niks te zeggen ! is altijd zo bij de vrouwen ! Er staat al " Roggetjes en ik gaan.... " Dus wat heb ik er nog over te zeggen ? :-)
Laat maar iets horen he ! :-)

Gepost door: coach mario | 28-03-10

Succes Succes Katrien, u zult dat "weer" goed doen.

Gepost door: etienne | 28-03-10

Niet slecht gelopen. Santé :-)

Gepost door: Herman | 28-03-10

lekker veel vertrouwen opgedaan...mooi zo.

Gepost door: natalie | 28-03-10

leuk een training in een wedstrijd verwerken, goe gedacht, ma denk nie dat mijn e trainer dat oké zou vinden. blij dat er deze keer geen kramp bijkwam, of misschien achteraf bij de proefsessie?
groetjes patje

Gepost door: patricia | 28-03-10

Toch al mooie trainingen gedaan, je kan het zeker.

Gepost door: Luc | 28-03-10

Je coach haalt er weer flink de zweep over!

Gepost door: Tiny | 28-03-10

Ongelooflijk ! Waar haal jij toch al die energie ? Of ben ik gewoon een oude doos ;-) .gr

Gepost door: jetty | 29-03-10

Doe dan maar een overzichtje van startnummers en namen dan gaan de hollanders wel aanmoedigen.

Gepost door: JeeWee | 29-03-10

heel mooi verslag Katrien. Verstandig gelopen, 4:46 lopen en nog over hebben aan de streep, sjiek zulle, dat gaat nogal wat geven op die marathon zeker!?!

Gepost door: Peter | 29-03-10

Succes met je versnellinkjes deze week, maar dat zal voor jou geen probleem zijn.

Gepost door: Jacqueline | 29-03-10

not a game nope, it's not a game ... dat mag jij enkele weekjes later ook gaan bewijzen ;-)
als je de versnellingen op deze manier blijft aanpakken zal da wel geen probleem zijn!

Gepost door: geert zelf | 30-03-10

Die kuit Kunnen voor nogal wat problemen zorgen. Doe de versnellinkjes voorzichtig en hou de boel heel.

Gepost door: John | 30-03-10

Prachtige omgeving om te lopen en jullie hebben wel genoten zeg, vooral dat biertje ziet er goed uit.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 30-03-10

Nou, je hebt het weer mooi opgeschreven; een mooie tijd tijd neergezet en er ook maar eentje (?) op gedronken! Succes met je zware week nu en lekker die intervallekes wegdraven he, dan ga je vliegen in Oostende! Ehh, die marathon in Utrecht, it's not a game, it's a race!!!
groetjes, Ruud

Gepost door: ruud | 30-03-10

De commentaren zijn gesloten.