08-05-10

Tussen de marathontrainingen in lopen voor India "Dwars over de Mandel"

De trainingen worden tot nu toe nog altijd goed verteerd het gebrek aan tijd blijft ook nog altijd een probleem (ook het bloggen ,ik geraak met moeite op de pc om de blogs te bekijken ,nogmaals mijn excuses) Een doorsnee vrouw die wil sporten zou het moeten houden bij korte afstandjes lopen als er eens wat tijd over is ,tussen het huishouden ,job en haar gezin ...maar neen deze hier wil tussen dit alles ook nog eens trainen voor een marathonneke en daar zijn er veel uurtjes en kmtjes training voor nodig ...Goddank dat er nog echtgenoten zijn die als "mentalcoach" funcioneren ,want 't zou allemaal niet lukken mijn gedacht ,merci schat xxx

Verleden week mooi mijn trainingen afgewerkt soms alleen maar ook met de Flacskes vooral de zware intervals worden met hen samen gelopen ,we blazen soms in mekaars nek als wilde paarden ,zuchten en puffen maar we plooien niet ,het "Mario schema" wordt nu en dan fel bekijft maar we zijn hem ozoo dankbaar :-)

Tussen de trainingen wordt soms eens een wedstrijd voorgeschoteld ,Vrijdag avond was het terug zover ,ieder jaar is er de 10km "Dwars over de Mandel" deze loopwedstrijd is voor een project in India vn het Colege uit Roeselare ...en Goede doelen dat is mijn ding er volgen er nog deze maand "Dwars door de Zilten"...

home1home2

Vrijdag middag kreeg ik een smsje van Gwen met de vraag "hoe rap wil je lopen ? wat staat er op het schema? ik wil je wel hazen" ...tja !! Als je de kans krijgt van iemand uit de toppertjes van de "korte" afstand om met je mee te lopen !! wie zou dat weigeren , zelf wilde Gwen de korte afstand niet lopen omdat ze pas uit blessuretijd komt en geen risicos wil nemen

Aan de start stonden dan ook weerom veel gekenden oa Trui ,Patricia,de Flasckes, Cremke ,Costertje ,Philip,Vincent en en en (die dan ook allemaal een schtiiterende tijd liepen)... ook echte bv's Fredje Deburghgraeve (voor het eerst een 10km vr India)enfin volk genoeg 1030 inschrijvingen !

Na enkele Indische dansen waren we vertrokken Gwen nam direct de teugels in handen we vertrokken niet als gekken maar met een mooie lange pas van rond de 5min/km al rap vonden we onze adem en begonnen we een heviger tempo aan te nemen ,Costertje van Flac Izegem bleef ook haperen bij ons en we namen zo met z'n 3en als een echt team afwisselend het tempo over na de eerste ronde hadden we door dat we de goeien pas en benen hadden ,ik zat wel wat verlegen met Gwen haar knie ,ik vroeg dan ook regelmatig "geen pijn" ? ..."zwijgen, lopen en blijven lachen" was haar antwoord ..oké oké als het dat maar is :-) 3e ronde begonnen we de gesneuvelden in te halen .. de laatste km begon mijn "haas" nog te versnellen ,ze kon bijna haar draai niet halen (het parcours was wel veel draaien en op en af de voetpaden(stad) enplus een deelke onverhard) eens de eindmeet inzicht was er helemaal geen houden meer aan ... zo landen we samen in 43min14 ...(op Garmin9km870)  helemaal niet kapot enkel een kleurtje bij , merciekes meid voor het "wreed gezelschap

aankomst

Dan nog wat nagebabbeld en eentje gedronken ,toen we daar stonden hoorden wij opeens onze naam !!! we moesten het podium op we waren als 6e dames geeindigd (op 120) Gwen 2e in haar reeks (35+)en ik 1e in mijn reeks (45+) allebei nog een sprintje om het podium te halen hahhaa wie had dat verwacht :-) Patricia Delvael was 1e dame algemeen ...proficiat iedereen !

 

Morgen gaan we op stap voor een vetloopje van 28km wie mee wil piept maar ik vertrek om 6u30 want moet terug zijn voor "moederkesdag" te vieren :-)

22:29 Gepost door Katrien in Algemeen | Permalink | Commentaren (25) |  Facebook |

Commentaren

Dikke proficiat met je eerste plaats :-)

Gepost door: Herman | 08-05-10

da's wel een pr om U tegen te zeggen zenne! amaai ! ferm gelopen jullie beiden, dikke proficiat ! Wij moeten er morgen trouwens ook 28 lopen, maar om half zeven vertrekken is toch wa vroeg. Trouwens, ik vier moederdag toch nie, we hebben geen haast ;-)

Gepost door: Chris | 08-05-10

Schitterend Amaai Katrientje, scherpe tijd! Eigenlijk net zo scherp zoals jij eruit ziet op de foto in je verslagje! Onze coach laat je precies goed doortrainen! ;))

Gepost door: Gert | 08-05-10

Petje af, alsook voor je haas, proficiat...

Gepost door: Stofke | 08-05-10

Knap en een mooie eerste plaats, goed gedaan.

Gepost door: Luc | 09-05-10

Wow, wat een tijd!! Wie is je haas bij Deinze-Aalter? Ik kan dat niet meer op dat tempo!

Gepost door: Tiny | 09-05-10

Lieve meid.... ... voila sè.... kwistet daje kon...Geen zorgen om de hartslag... ge moe ne keer doorgaan. Nu rustig verder trainen daje geen blessures krijgt. Want ik kom voor je supporteren tijdens de nacht !!!
Haas Gwen.

Gepost door: Gwen | 09-05-10

proficiat met je PR...maar met zo een haas moet dit wel lukken hé. En dan nog het hoogste schavotje. Knap hoor.

Gepost door: natalie | 09-05-10

Amai, waar gaat dat eindigen? Heel sjiek gedaan, zulle!!

Gepost door: dirk | 09-05-10

winnen met de vingers in je neus, ge zijt in topvorm jong ;)

Gepost door: Peter | 09-05-10

@ Tiny ik had op die 2 lieve gekke Nederlanders van vorig jaar gerekend dus hou maar 11november terug vrij

Gepost door: Katrien | 09-05-10

wauw ! geweldig gelopen ! Ik schrik er soms zelf van ! Nog een beetje en ja kan mij gaan hazen !! Wat kijk ik hier naar uit ! Mmmmm....ik ga gewoon een aantal wedstrijden trager lopen en dan jou als haas vragen !! Het is geleden van toen ik 17 was dat ik nog achter een vrouw heb gelopen ! Erg he !! :-)
Je hebt het geweldig gedaan ! Nu je schema goed opvolgen he ! Er komen de belangrijkste weken aan ! Luister naar je lichaam en schrik niet terug om een training te schrappen of gewoon te mailen wat te doen !!
bedankt voor je vertrouwen !

Gepost door: coach mario | 09-05-10

Proficiat Op het gemakkie naar het podium gelopen. Dikke proficiat.

Gepost door: John | 09-05-10

Leuke foto :-)
DIKKE PROFICIAT !!!!!x x x

Gepost door: jetty | 09-05-10

Dat is dan vrij makkelijk gegaan, een 1e plaats, proficiat en toch ook nog een mooie tijd op de klokken!
Je houdt die dikke knuffel te goed, staan we daarmee op 1-1 hhi!
groet, Ruud

Gepost door: ruud | 09-05-10

verband vroeger zag ik het verband niet tussen een Indische dans en een marathonvoorbereiding. Vandaag zijn m'n ogen geopend ;-)
Proficiat met alweer een puike prestatie en eremetaal!

Gepost door: geert | 09-05-10

. Proficiat Katrien...een eerste plaats en een knappe tijd zeg !!

Gepost door: peter | 09-05-10

nvv prachtige prestatie, ik weet niet welke tijd je voor ogen hebt op de nvv, maar dat gaat lukken, ben ik zeker van.
succes !

Gepost door: Filip | 10-05-10

Wow zeg. Die mario maakt gouden schema`s zeg.

Gepost door: JeeWee | 10-05-10

Een volbloed merrie! Zeker weten! :-)
Wreed knappe prestatie!

Gepost door: Sandy | 10-05-10

Goed gedaan Katrien!! Mooie foto!

Gepost door: Wendy | 10-05-10

Gefeliciteerd met je 1e plaats.

Gepost door: Jacqueline | 10-05-10

zo he... 1e.. van harte

Gepost door: hans | 10-05-10

Mooie actie foto zo met zijn tweeen en een prima tijd Karien.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 11-05-10

:-) Heb al voor heel veel landen / projecten gelopen maar nog niet voor India. Toch fijn als je de hobby met het goede doel kan combineren.

Prachtige tijd en Proficiat met de overwinning !!

Gepost door: Bjorn Paree | 11-05-10

De commentaren zijn gesloten.