30-09-10

Marathon Eindhoven dreigt in het water te vallen ....

Tja het paard staat nu ook letterlijk OP STAL !! , heb reeds een week bijna geen km gelopen ...

regen%20paard.jpg

het begon 2 weken geleden ...zaterdag nog mooi een 32km duurloop afgewerkt zondag nog een 5 km losgelopen en toen begon de mizerie maandag ochtend opgestaan met zware verkoudheid (op zich niks ernstigs) s'avonds toen ik probeerde mijn 1000mters af te werken ging het fout na het inlopen begon ik te versnellen maar het lukte me niet ik liep zo 4kant is iets ,ik dacht oei die verkoudheid is erstiger dan ik dacht ,dus stop, warme douche,en bed in waar ik die nacht koorts maakte ,de volgende ochtend maar een paardenmiddel gevraagd aan de dokter en het werkte dan ook vrij snel ,de woensdag nog een duurloop afgewerkt van 25km (niet aan het tempo die voorgeschreven was , maar Mario vond dat ik het kalmer moest doen vanwege de koorts van maandag) dus zo gezegt zo gelopen :-)

MAAR toen ik vrijdag (na een dag rust) begon aan mijn training voelde ik dat er iets fout zat ik liep 2km traag in en voelde een ferme druk op de linker kuit (iets waar ik in feite de laatste tijd al wat mee sukkelde was stijfheid en stramheid ,ik vond dit heel normaal want er werd tenslotte getraind voor een marathon van 3u30 en dat gaat niet om dit van uit je luie zetel te zitten , ik verwerkte dan ook alle trainingen gemakkelijk zelfs vloeiender dan anders ,enkel de trainingen die ik in de Ardennen heb gedaan hebben zwaar op mijn kuiten blijven hangen ...daar zit waarschijnelijk ook de BOOSdoenner geen recup genoeg genomen na mijn weekendje en overmoedig geweest want de maandag erop had ik al een 28km gelopen met stijve spieren ...

Nu na terug mijn stopzetting van de tempo training vrijdag heb ik dan maar traag 15km afgewerkt(met 4x stappen ertussen) en heb ik direct een afspraak gemaakt met de Osteopaat (Bart zelf een fanatiek atleet) daar kreeg ik direct het deksel op de neus ... ALLES ZIT BLOK TOE ! linkerkant plus 3e schakel van de rug (de spieren) .... werk aan de carroserie dus !!!!!!!!!!! vrijdag 1u15min werk , ik kreeg dan ook goed op de neus dat na trainingen zoals in de ardennen moeten verzorgt worden met EXTRA rust !!!! maar Katrien heeft daar totaal geen hoor naar had ,nu nog de volle laag van de Coach en ben ik een DEPRESSIE nabij :-) haahaa grapje !!wie niet horen wil moet voelen en dat voel ik nu heel goed .... NIET lopen !!

het ergste was dat ik Diana beloofd had om te hazen op haar marathon in Gent ,daar werd een oplossing voor gevonden en dan lichtjes gelopen en de rest gefietst ze liep mooi haar marathon uit in 4u13

Maandag terug loswerkwerken bij de Osteo ,het bleek wat soepelder maar nog ver van goed ! het bizarre is dat ik wel GEEN pijn heb

Dinsdag nog altijd rust  en dat vind ik bangelijk !Woensdag moest ik de TEST doen hoe ver ik gesteld was ,ik begon te lopen ....WOAAAW wat was ik soepel en vol energie ik dacht als ik hier zo kan een marathon lopen met 10 dagen dan gaan er veel komen naar kijken ,ik hoorde al de "Oranje Orkestjes" van Eindhoven op de achter grond , na 1km begon ik zelfs wat te versnellen ... geen vuiltje aan de lucht niks van stramheid noch pijn , km 3 begon terug de mizerie ...ik dacht ... nee ! in feite vloekte ik redelijk luid !!!!!!!!!!!! dat kan toch niet waar zijn ! ik voelde mijn linkerbeen totaal verkrampen (heel moeilijk te beschrijven ,geen pijn gewoon verkrampen tot je helemaal stil staat)  ik wist niet wat ik moest denken ... je vertrekt fris als een hinde en eindigt 3km verder met kater ! , na enkel sec stappen kon ik terug weg weer voor 2km ,zo ben ik terug thuis "gesukkeld" ZONDER de Oranje Orkestjes deze keer :-)

'savond terug Osteopaat ,met een vlaag van vragen ,waarop alles uitgelegd werd , ik moet nu enkel geduld hebben en het laten evalueren naar genezing toe lopen voledig verboden ,maar dat is niet moeilijk als het gewoon niet gaat , zaterdag terug test waar hij zelf gaat meezien tot waar het deze keer gaat (rondjes aan de praktijk)

Voila daarom denk ik dat ik op 10-10-10 me eens goed zal laten gaan als hevige supporter in plaats van te lopen want het ziet er niet naar uit dat ik daar ga 42km195 ga kunnen op een deftige maniet lopen ,al heb ik nog wat moed gekregen dat er nog kans zou kunnen zijn eens de blokkage weg is , maar alé ik zie wel :-)

update19.gifGisteren het verdict : geen Marathon Eindhoven , het zou wel eens te gevaarlijk worden met een kuitblessuur 42km195m te lopen ,risico te groot om op later termijn blijvende letsel aan over te houden

Maar niet getreurd we komen supporteren en ik ben reeds in geschreven op een later marathon eentje voor niks :-) GELDROP "'TiS VOOR NIKS" NATUURMARATHON op 27November (als alles hersteld is natuurlijk)

19:37 Gepost door Katrien | Permalink | Commentaren (36) |  Facebook |

Commentaren

hopelijk komt het toch nog goed

Gepost door: Marc bemong | 30-09-10

oooh da zou echt jammer zijn :( ik duim super hard da t alsnog goe komt!

Gepost door: jess | 30-09-10

sterkte katrien, hopelijk zijn de beentjes terug snel soepel!

Gepost door: Peter | 30-09-10

Afwachten Katrien, er is nog altijd een kans dat je toch kan lopen, je eogen optimistische zelve blijven.
Groetjed

Gepost door: Wendy | 30-09-10

Afwachten Katrien, er is nog altijd een kans dat je toch kan lopen, je eogen optimistische zelve blijven.
Groetjed

Gepost door: Wendy | 30-09-10

dedjuuuu echt shit.... hopelijk kan je alsnog lopen in Eindhoven

Gepost door: Sandra | 30-09-10

zo jammer ! maar we hopen met je mee dat het je toch lukt. Ook al om Vinnie gezelschap te houden, die had zich al helemaal voorbereid om samen met jou die 3:30 te halen ;-)

Gepost door: Chris | 30-09-10

Ik duim mee !

Gepost door: kaat | 30-09-10

je bent in ieder geval in goede handen... ik ga duimen voor U dat het op 10-10-10 allemaal soepeltjes gaat zijn

Gepost door: hans | 30-09-10

Ik hoop voor je dat er nog op tijd genezing is. Eindhoven missen als je er zo goed je best voor gedaan hebt is zo sneu. Er zit toch ook nog een positieve kant aan misschien samen om te supporteren. Maar ik heb toch liever dat je kunt lopen.
Beterschap!!

Gepost door: Tiny | 30-09-10

Amai!! Dat is flink balen, kon het hier horen;-) maar zonder gein wens je heel veel sterkte en hopelijk toch nog fit voor Eindhoven zal voor jou duimen.

Gepost door: Claudia | 30-09-10

Zelfs die 3h30 zit er nog in. Marathon trainen doe je tot 3 weken voor de marathon. Dat gedeelte heb je afgewerkt. Het resterende gedeelte is rusten. En dat doe je nu noodgedwongen. En wat een straf lijkt, zal een zege blijken. Ik kom een uur later aan. Want samen met aprilvis Jan zijn we de officiële hazen voor de 4h30. Lekker recupereren, en Tot in Eindhoven, laat je maar goed gaan daar ...

Gepost door: cremke | 30-09-10

Jeetje Katrien, dat is balen en ik hoop echt dat het snel beter zal gaan.
Je kan 3 dingen doen?.
Je gaat het proberen in Eindhoven en je ziet hoe het gaat.
Je gaat niet en wacht tot het helemaal goed gaat en dan op korte termijn een andere marathon lopen(je hebt immers al getraind).
Of je gaat in het voorjaar weer opnieuw proberen.
Beterschap.
Groet Rinus.

Gepost door: rinus | 30-09-10

Ik ga mee in de redenering van Cremke. Meer dan wat korte trainingen zou je nu in principe toch niet meer hoeven doen, dus genoeg gelegenheid voor rust en behandeling. Na al die noeste arbeid zal het toch niet gebeuren dat je niet aan de start kunt verschijnen. Een heel spoedig herstel, ik ga nu de vingers kruisen zodat het plan op 10-10-10 gewoon uitgevoerd kan worden.

Gepost door: John | 01-10-10

bah da's balen zeg! zoals Cremke zegt: je marathontraining zelf had je al achter de rug. Dus nu volledige rust en wie weet loop je volgende week als een soepele hinde die marathon uit! 'k zou dan wel niet te veel focussen op die eindtijd als ik jou was...Beterschap!!

Gepost door: Ruthje | 01-10-10

Nie puppen he wijveken jij kan dat daar ben ik zeker van

Gepost door: RonKIng | 01-10-10

Nie puppen he wijveken jij kan dat daar ben ik zeker van

Gepost door: RonKIng | 01-10-10

Zeg dat het niet waar is ...

Er zit niets anders op dan te rusten tot Eindhoven.
In tien dagen kan veel ten goede keren.
Je conditie was toch al prima : nu moet (en mag) er toch niet meer getraind worden.

We duimen mee.

Gepost door: frank spencer | 01-10-10

Moest ik trainen zoals jij lag ik al veel eerder in de lappenmand. Ik heb bewondering voor je trainingsijver maar eens is het lichaam uitgeput. Ik vrees dat het schema te zwaar was voor je lichaam. Nu zeker niet meer lopen en misschien kan je dan toch nog starten en dan zal je zelfs volledig uitgerust zijn. Ik zie je aan de start staan, we kennen elkaar tenslotte al veeele jaren en ik weet dat je nooit opgeeft ! Vroeger niet in de paardensport en nu niet in het lopen ! Vele groetjes ! Wim & co

Gepost door: Wim | 01-10-10

@Wim zit veel waarheid in ,het enige verschil is vroeger zat ik heel erg in met mijn paarden ze mochten geen "windje" laten of we namen er de dierenarts bij ,met het lopen is het anders met je eigen lichaam durf je wel eens iets te ver gaan en wil je er niet aan toegeven ,altijd maar doorbijten en niet opgeven maar zie wel opeens zegt dat lichaam "NON" en moet je wel rusten en een dierenarts euuuhh dokter bij roepen :-)) doe daar de grtjes aan Co en paarden hé

Gepost door: Katrien | 01-10-10

@Wim zit veel waarheid in ,het enige verschil is vroeger zat ik heel erg in met mijn paarden ze mochten geen "windje" laten of we namen er de dierenarts bij ,met het lopen is het anders met je eigen lichaam durf je wel eens iets te ver gaan en wil je er niet aan toegeven ,altijd maar doorbijten en niet opgeven maar zie wel opeens zegt dat lichaam "NON" en moet je wel rusten en een dierenarts euuuhh dokter bij roepen :-)) doe daar de grtjes aan Co en paarden hé

Gepost door: Katrien | 01-10-10

de moed erin houden he
je kilometers heb je al nu nog die kuit laten rusten je hebt nog 9 dagen
die conditie gaat niet zo vlug weg hoor
neem ook een beetje manesium kan nooit geen kwaad
succes
grtz poppetje

Gepost door: poppetje | 01-10-10

sterkte met je herstel en toch veel pleziee in Eindhoven

Gepost door: eugene | 01-10-10

Potver, Katrien...dat is waardeloos! Je had je er zo op verheugd, net als ik trouwens en ik loop ook niet mee. Jichtaanval, word je ook niet blij van. Hé, pas op jezelf...er komen nog marathons genoeg. Ook in Eindhoven.

Gepost door: John | 03-10-10

Een slechte dag is geen slecht jaar Katrien, komt heus wel goed !

Gepost door: Patrick Aerts | 03-10-10

Verstandige beslissing...

Gepost door: Stofke | 04-10-10

Snap wel dat de kater groot is. Evengoed is het een goede beslissing, want het risico dat je wat kapot loopt is groot. En dan kan je langere tijd niet aan de bak.

Gepost door: JeeWee | 04-10-10

Heel jammer, de sterke voorbereiding zal in Geldrop wel renderen. Tof dat je er in Eindhoven toch als supporter bij zal zijn.

Gepost door: Jan | 04-10-10

Ik ga heeeeeel hard voor je duimen. Maar ja als het niet gaat dan houdt het op... niets forceren. En wat Rinus zegt... misschien op kort termijn een andere marathon.

Gepost door: Jacqueline | 05-10-10

niks aan te doen Katrien, positief denken ... op naar Geldrop.

Gepost door: natalie | 05-10-10

Mooi he Nederland en marathons, dat je gratis kan inhalen als het effe tegenzit... ha ha ha. Effe zonder dollen Katrien flink balen, die blessure. Geef het de tijd hoor! Misschien zien we elkaar bij de Geldropgratis loop...

Gepost door: Pim | 05-10-10

Ach Katrien, verdomd jammer van Eindhoven maar weet nog een hele mooie!!!! Rotterdam 2011 is best een mooie marathon, loop ik ook mee ;-)))Sterkte en een dikke Kus en blijf genieten van de hardloopsport.

Gepost door: Rich@rd | 05-10-10

balen Katrien!! Eindhoven is toch helemaal jouw ding.. jammer dat het niet door kan gaan maar de tis voor niks is ook erg mooi.

Beterschap!

Gepost door: Ronald | 06-10-10

Verdomd dat is op ze Hollands gezegd kl....
Zie je misschien zondag.

Gepost door: Koen Martens | 07-10-10

Moet je niet mee inzitten Katrientje beter voorkomen dan misschien lange tijd uit zijn, er komen er nog voor zo een topsportvrouw als u
groetjes RonKing

Gepost door: RonKIng | 12-10-10

Moet je niet mee inzitten Katrientje beter voorkomen dan misschien lange tijd uit zijn, er komen er nog voor zo een topsportvrouw als u
groetjes RonKing

Gepost door: RonKIng | 12-10-10

De commentaren zijn gesloten.