30-09-10

Marathon Eindhoven dreigt in het water te vallen ....

Tja het paard staat nu ook letterlijk OP STAL !! , heb reeds een week bijna geen km gelopen ...

regen%20paard.jpg

het begon 2 weken geleden ...zaterdag nog mooi een 32km duurloop afgewerkt zondag nog een 5 km losgelopen en toen begon de mizerie maandag ochtend opgestaan met zware verkoudheid (op zich niks ernstigs) s'avonds toen ik probeerde mijn 1000mters af te werken ging het fout na het inlopen begon ik te versnellen maar het lukte me niet ik liep zo 4kant is iets ,ik dacht oei die verkoudheid is erstiger dan ik dacht ,dus stop, warme douche,en bed in waar ik die nacht koorts maakte ,de volgende ochtend maar een paardenmiddel gevraagd aan de dokter en het werkte dan ook vrij snel ,de woensdag nog een duurloop afgewerkt van 25km (niet aan het tempo die voorgeschreven was , maar Mario vond dat ik het kalmer moest doen vanwege de koorts van maandag) dus zo gezegt zo gelopen :-)

MAAR toen ik vrijdag (na een dag rust) begon aan mijn training voelde ik dat er iets fout zat ik liep 2km traag in en voelde een ferme druk op de linker kuit (iets waar ik in feite de laatste tijd al wat mee sukkelde was stijfheid en stramheid ,ik vond dit heel normaal want er werd tenslotte getraind voor een marathon van 3u30 en dat gaat niet om dit van uit je luie zetel te zitten , ik verwerkte dan ook alle trainingen gemakkelijk zelfs vloeiender dan anders ,enkel de trainingen die ik in de Ardennen heb gedaan hebben zwaar op mijn kuiten blijven hangen ...daar zit waarschijnelijk ook de BOOSdoenner geen recup genoeg genomen na mijn weekendje en overmoedig geweest want de maandag erop had ik al een 28km gelopen met stijve spieren ...

Nu na terug mijn stopzetting van de tempo training vrijdag heb ik dan maar traag 15km afgewerkt(met 4x stappen ertussen) en heb ik direct een afspraak gemaakt met de Osteopaat (Bart zelf een fanatiek atleet) daar kreeg ik direct het deksel op de neus ... ALLES ZIT BLOK TOE ! linkerkant plus 3e schakel van de rug (de spieren) .... werk aan de carroserie dus !!!!!!!!!!! vrijdag 1u15min werk , ik kreeg dan ook goed op de neus dat na trainingen zoals in de ardennen moeten verzorgt worden met EXTRA rust !!!! maar Katrien heeft daar totaal geen hoor naar had ,nu nog de volle laag van de Coach en ben ik een DEPRESSIE nabij :-) haahaa grapje !!wie niet horen wil moet voelen en dat voel ik nu heel goed .... NIET lopen !!

het ergste was dat ik Diana beloofd had om te hazen op haar marathon in Gent ,daar werd een oplossing voor gevonden en dan lichtjes gelopen en de rest gefietst ze liep mooi haar marathon uit in 4u13

Maandag terug loswerkwerken bij de Osteo ,het bleek wat soepelder maar nog ver van goed ! het bizarre is dat ik wel GEEN pijn heb

Dinsdag nog altijd rust  en dat vind ik bangelijk !Woensdag moest ik de TEST doen hoe ver ik gesteld was ,ik begon te lopen ....WOAAAW wat was ik soepel en vol energie ik dacht als ik hier zo kan een marathon lopen met 10 dagen dan gaan er veel komen naar kijken ,ik hoorde al de "Oranje Orkestjes" van Eindhoven op de achter grond , na 1km begon ik zelfs wat te versnellen ... geen vuiltje aan de lucht niks van stramheid noch pijn , km 3 begon terug de mizerie ...ik dacht ... nee ! in feite vloekte ik redelijk luid !!!!!!!!!!!! dat kan toch niet waar zijn ! ik voelde mijn linkerbeen totaal verkrampen (heel moeilijk te beschrijven ,geen pijn gewoon verkrampen tot je helemaal stil staat)  ik wist niet wat ik moest denken ... je vertrekt fris als een hinde en eindigt 3km verder met kater ! , na enkel sec stappen kon ik terug weg weer voor 2km ,zo ben ik terug thuis "gesukkeld" ZONDER de Oranje Orkestjes deze keer :-)

'savond terug Osteopaat ,met een vlaag van vragen ,waarop alles uitgelegd werd , ik moet nu enkel geduld hebben en het laten evalueren naar genezing toe lopen voledig verboden ,maar dat is niet moeilijk als het gewoon niet gaat , zaterdag terug test waar hij zelf gaat meezien tot waar het deze keer gaat (rondjes aan de praktijk)

Voila daarom denk ik dat ik op 10-10-10 me eens goed zal laten gaan als hevige supporter in plaats van te lopen want het ziet er niet naar uit dat ik daar ga 42km195 ga kunnen op een deftige maniet lopen ,al heb ik nog wat moed gekregen dat er nog kans zou kunnen zijn eens de blokkage weg is , maar alé ik zie wel :-)

update19.gifGisteren het verdict : geen Marathon Eindhoven , het zou wel eens te gevaarlijk worden met een kuitblessuur 42km195m te lopen ,risico te groot om op later termijn blijvende letsel aan over te houden

Maar niet getreurd we komen supporteren en ik ben reeds in geschreven op een later marathon eentje voor niks :-) GELDROP "'TiS VOOR NIKS" NATUURMARATHON op 27November (als alles hersteld is natuurlijk)

19:37 Gepost door Katrien | Permalink | Commentaren (36) |  Facebook |

16-09-10

S.O.S ! TIJD TE KORT !

n100000838390784_6054.jpg

Wat als dagen te kort zijn en je agenda te vol ? Werk , gezin ,nieuwe school voor Manou en en en ...ja en daarop nog een schema proberen te volgen om een marathon te lopen op een deftige wijze

Moeilijke "missie" als je het mij vraagt de laatste maanden heb ik alle eindjes aan elkaar moeten knopen om het te doen lukken maar de laatste week was het erover , ik zag alles wat in het water vallen ,geen zin meer ! eerste keer ooit ! zelfs met het geduw en getrek van de loopvrienden en loopvriendin Gwen ,MAAR een *****sterren optimist krabbelt daar door ! ....Het "dipje" was rap over :-) eens we terug onze pootjes kunnen strekken en de nodige tijd nemen om toch de trainingen eens voorop te nemen gaat alles terug vanzelf , organiseren ! ooit was ik daar goed in :-)

Voila genoeg gezaag , wat staat er nu op het menuke ? wel vanaf nu de zwaarste loopjes voor Marathon Eindhoven , volgende week hebben we een "hazenjob" samen met Chris Rogghe, Lustje en Debby  op de marathon van Gent voor onze Flac vriendin Diana we gaan haar escorteren tot aan km 42.195 ,allen duimen aub :-)

Iets anders nog sinds enkele weken ben ik nu ook lid van de "Rode lopers" het Ropa Run team , maar volgende log daar meer over ... mijn tijd zit er weer op hi hiii :-)

Aan iedereen veel groetjes en succes met gelijk wat voor voorbereiding en allen een dikke proficiat voor jullie laatste en voorlaatste prestatie en mijn excuses voor de tijdelijke blogstilte

21:37 Gepost door Katrien | Permalink | Commentaren (20) | Tags: voer sleutelwoorden in |  Facebook |